Lurkó UFC U19 – TARR Andráshida SC U19 5–0 (1–0)
Lurkó UFC U19:
Kiss B. – Szabó B., Várnai, Kovács Á., Neubauer (Molnár M., 81.) – Nemesvári – Nagy D. (Zsirai-Kiss, 58.), Makkos, Nagy B., Varga T. (Kacsó, 81.) – Késmárki (Katona, 63.). Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Varga T. (32., 1–0; 68., 3–0), Késmárki (53., 2–0), Nagy B. (80., 4–0), Makkos (88., 5–0)
Kiállítva: Kovács Á. (10.)

Verebélyi Dominik és Karáth Kevin betegség miatt nem állhatott Janzsó László rendelkezésére, Németh Hunor pedig kézsérülés miatt nem játszhatott a Regionális U19-es bajnokság Alap-szekciójának északnyugati-csoportjában.  

A meccs – így a bajnokság – messze nem a legideálisabban indult. A 10. percben jogos kiállítás sorsára jutott Kovács Ákos – ez megfogta a zöld-feketéket, ám sikerült rendezni a sorokat. Bő fél óra után Makkos Máté becsapta két védőjét, ám a második felrúgta a büntetőterületen belül. Varga Tamás állt a mészpöttyre letett labda mögé: a kapus kiütötte azt, ám a kipattantó bepasszolta a Lurkó 14-ese, 1–0. A szünet után nem sokkal Késmárki Sándor szép labdaszerzés után talált a kapuba, jól vállalta fel az 1:1 elleni szituációt, 2–0. Egy szemre is tetszetős Makkos Máté–Varga Tamás-összjáték után már háromra nőtt a különbség a 68. percben. Tíz perc múlva Makkos Mátét rúgták fel 17 méterre a kaputól: a szabadrúgást Nagy Bálint vágta a hálóba, 4–0. A hajrában Nemesvári Olivér ugratta ki Makkos Mátét, aki szép mozdulattal lőtt a hosszú sarokba, feltéve mai produkcióját tekintve az i-re a pontot és kialakítva az 5–0-s végeredményt.

Jól kezdtük a szezont, ami remélem löketet ad a társaságnak. Ki kellett emelnem a szünetben, hogy kevés a kommunikáció a csapatrészek között – emiatt nagyon sok labdát eladtunk, ezzel lehetőséget teremtve a vendégeknek. Megfogadták a tanácsomat a fiúk, és felvállalták a cseleket, ez többször is gólt eredményezett. Dicséret illeti a társaságot! De nem szállhatunk el magunktól, továbbra is így kell koncentrálnunk, ahogy ezt tettük ma – ha mindez pontosabb játékkal párosul, annak csak örülni lehet. Kifejezetten tetszett, hogy sokszor kisegítettük egymást. Határozott, higgadt csapatmunka volt a mai

– értékelt Janzsó László a találkozót követően.

  • Csatolt dokumentumok