Lurkó UFC U13 – Magnetic Andráshida U13 6–1 (1–1, 0–0, 3–0, 2–0)
Lurkó UFC U13:
Gáspár Bence, Juhász Zoltán – Molnár Gábor, Lakner Olivér, Andor István, Gudui Dániel, Tompa Ádám, Rajtosics Hunor, Farkas Bendegúz, Gartner Raul, Polgár Ádám, Takács Dominik. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Gartner (4), Gudui, Farkas B.

A Magnetic Andráshida együttesét fogadta szombat délután U13-as csapatunk a Regionális bajnokság utolsó fordulójában. A mérkőzés előtt a mieink a 4. helyen álltak a tabellán, viszont mivel a dobogó alsó fokán lévő Hévíz már korábban lejátszotta az utolsó fordulóból előrehozott találkozóját, így tudvalevő volt: amennyiben Joó Bálint és Pál Gergely tanítványai itthon tartották volna a három pontot, akkor a zöld-feketék lesznek a bronzérmesek. 

A nagy tét érződött a mieink játékán a mérkőzés elején, akadozott a játékunk. Nehezen találtuk a fizikálisan erős vendégek agresszív játékára az ellenszert. Így is több lehetőség adódott a Lurkó előtt, ám a vezetést egy szögletet követően a vendégeknek sikerült megszerezniük. Az első negyed utolsó percében egy jogosan megítélt büntetőt követően sikerült egalizálnunk az eredményt. 

A második negyed szintén kiegyenlített játékot hozott, többet veszélyeztettek a mieink, viszont a befejezéseinkbe rendre hiba csúszott. A harmadik etapban még tovább növelte a nyomást a Lurkó, ezúttal már a gólok sem maradtak el. Magabiztos előnye tudatában az utolsó negyedben már látványos, jó játékot mutattak be a zöld-feketék. Az utolsó 10 percben futószalagon érkeztek a hazai helyzetek, melyekből kettőt sikerült is gólra váltani, ezzel beállítva a végeredményt. 

A mérkőzés összképét tekintve megérdemelten nyert, és végzett a tabella harmadik fokán U13-as csapatunk. Gartner Raul személyében pedig a mi csapatunkból került ki a bajnokság gólkirálya is, hiszen a hévízi Szabó Botonddal megosztva, 41 szerzett találattal hódította el a társgólkirályi címet. 

A túlzott nyerni akarás a mérkőzés elején rányomta bélyegét a játékunkra, az első negyedben idegesen, kapkodva, sok hibával játszottunk. Onnantól viszont, hogy átvettük a vezetést, mi irányítottuk a találkozót. Többet birtokoltuk a labdát, akkor már a befejezések többségénél is higgadt, jó döntést hoztunk. Nem ma nyújtottuk a szezon legjobb teljesítményét, tudunk mi ennél sokkal jobb focit is játszani – ahogy azt már többször bizonyítottuk is a szezon során – ennek ellenére úgy gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Küzdeni tudásban ma mindenki átlag felettit nyújtott, nagyon akarták a srácok a győzelmet. Egy remek szezon nagyszerű zárása volt ez a győzelem. Pál Gergely kollégámmal együtt nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre. Dicséret illeti a keret minden egyes tagját, minden 2009-es és 2010-es játékost, azokat is, akik ma nem léptek pályára, de a szezon során végzett munkájukkal nagyban hozzájárultak ehhez a sikerhez. Külön gratulálok Gartner Raulnak a gólkirályi címhez! Gólkirálynak lenni bármelyik bajnokságban óriási dolog. Ehhez kapcsolódóan egy szituációt mindenképpen kiemelnék: néhány perc volt már csak hátra, amikor Raul a jobb oldalon kilépett a védők között, egyedül vezette a labdát a kapusra, jól tudta, hogy már csak egy gólt kell szereznie, hogy ne kelljen osztoznia a gólkirályi címen, ám ő ahelyett, hogy egy kissé éles szögből egymaga próbálta volna meg befejezni a támadást, egy átadással a középen érkező, jobb helyzetben lévő Farkas Bendegúzt hozta kihagyhatatlan helyzetbe. Úgy gondolom, hogy ez talán még nagyobb dolog, mint maga a gólkirályi cím, illetve a csapategységről is sok mindent elárul

– értékelte a mérkőzést a vezetőedző, Joó Bálint.  

 

  • Csatolt dokumentumok