Az Illés Akadémia U13-as csapata nyerte a IV. Novák Dezső Emléktornát

IV. alkalommal került megrendezésre az immáron nemzetközivé emelkedett Novák Dezső utánpótlás emléktorna.

Hét hazai csapat mellett idén először két csapat érkezett határainkon túlról is, Felvidékről a Felsőszeli TE és a KFC Komárno csapata.

Egy 5-ös és egy 4-es csoportban indultak a mérkőzések, mi az 5-ös csoportban kaptunk helyet  a TIAC VSE, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Hévíz SK és a Felsőszeli TE csapatok társaságában.

Rögtön a nyitómérkőzésen összecsaptunk a Tapolca csapatával, az utazás és korai kezdés rányomta a bélyegét a játékunkra, hiszen nagyon álmosan kezdtünk egy rendkívül lelkes ellenféllel szemben, ráadásul teljesen idegen volt a játékosaimnak a körbe palánk játéktér, így hiába szereztünk vezetést, az ellenfél megfordította a mérkőzés állását és az utolsó percben tudtuk 2 : 2 -re kozmetikázni az eredményt, emellett a játékunk sem volt túl meggyőző.

Ezt követően egy nagyon nehéznek ígérkező mérkőzés következett a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia ellen, a fiúk hatalmasat léptek előre játékban és motivációban is az első összecsapáshoz képest és magabiztos játékkal 4 : 1-re diadalmaskodtunk.

Helyre állt a csapat önbizalma, illetve alkalmazkodtunk a teremlabdarúgás körülményeihez és a Hévíz SK elleni mérkőzést magabiztosan, közönségszórakoztató játékkal és megoldásokkal 8 : 0-ra megnyertük.

Következett a Felsőszeli csapata, akiket rengeteg kihagyott helyzet ellenére 3 : 0-ra legyőztünk, így elsőként bejutottunk a legjobb 4 közé, ahova 3 pontot vittünk magunkkal, hiszen a csoportunkból másodikként továbbjutó Kaposváriak ellen 3 pontot szereztünk.

A másik csoportból pedig a Ferencváros és a KFC Komárno csapata jutott be a 4 közé, következhettek a felsőházi mérkőzések.

Elsőként a Komárno csapatával mérkőztünk meg annak tudatában, hogy ha megnyerjük a mérkőzést, az utolsó Fradi elleni felsőházi mérkőzés eredményétől függetlenül a döntőbe jutunk. Játékosaink motiváltan, elszántan álltak a mérkőzéshez és igazán szép játékkal, szemet gyönyörködtető találatokkal 3 : 0-ra megnyerték a mérkőzést és ünnepelhették a döntőbe jutást.

Következett a "tét nélküli" utolsó felsőházi mérkőzés a Fradi ellen, ami egy kiegyensúlyozott találkozót hozott, de az utolsó 5 percben az FTC motiváltabb játékkal, három gólt szerezve megnyerte a mérkőzést.

Készülődhettünk a döntőre, ahol újra a Fradival álltunk szemben, de immáron "éles" mérkőzésen.

A srácok felkészültek taktikailag és mentálisan egyaránt, a mérkőzés első másodpercétől a játékosok éreztették az ellenféllel, hogy hiába a rengeteg Fradi szurkoló, hiába a hazai pálya minden előnye, ezt a mérkőzést csak az Illés Akadémia csapata nyerheti. Labdabirtoklásban az ellenfelünk fölé nőttünk, agresszivitásban is felvettük a Fradira jellemző játékstílust és meg is szereztük a vezetést Vékony Bence révén, továbbra is nálunk volt többet a labda, viszont több szép támadás végén, ígéretes helyzetben rossz döntéseknek köszönhetően nem tudtuk növelni előnyünket és az ahogy lenni szokott jött az egyenlítés, de ez nem fogta meg csapatunkat, sőt teljes nyomás alá helyeztük ellenfelünket és egy szép támadás végén Balogh Ákos góljával visszavettük a vezetést és meg is tartottuk a 20. percig, így mi ünnepelhettük a kupagyőzelmet, a szép számú közönség vastapsa mellett.

Eredmények :

Csoport mérkőzések:

Illés Akadémia - TIAC VSE 2 : 2 

gólszerzők:Papp Csongor, Magyar Dávid

Illés Akadémia - Bene Ferenc Akadémia 4 : 1

gólszerzők: Magyar Dávid, Varga Olivér, Papp Csongor 2 

Illés Akadémia - Hévíz SK 8 : 0

gólszerzők: Papp Csongor 2, Szvoboda Dániel, Kovács Bence, Mohos Barnabás, Varga Olivér, Bonyhárd Attila 2 

Illés Akadémia - Felsőszeli TE 3 : 0

gólszerzők: Udvardi Ádám, Szvoboda Dániel, Papp Csongor

 

Felsőházi mérkőzések:

Illés Akadémia - KFC Komárno 3 : 0

gólszerzők: Vékony Bence, Szvoboda Dániel, Varga Olivér

Illés Akadémia - FTC 0 : 3

 

Döntő:

Illés Akadémia - FTC 2 : 1

gólszerzők: Vékony Bence, Balogh Ákos

Különdíjak:

Gólkirály: Papp Csongor

Legjobb védekezőjátékos: Mohos Barnabás

Legjobb mezőnyjátékos: Vékony Bence

Noé Dávid U13 edző :

A három egyéni elismerés ellenére azt gondolom, azzal tudtuk megnyerni ezt a rendkívül színvonalas tornát, hogy igazi csapatként tudtunk játszani, gondolkodni és viselkedni. Csapatom mérkőzésről mérkőzésre tudott fejlődni és akkor hozta a legjobb teljesítményt, amikor kell egy ilyen tornán. Az eredményesség mellett nagyon fontos megjegyeznem, hiszen utánpótláskorú játékosokról van szó, hogy a mutatott játékunk kiemelkedő volt, gyorsaság, kevés érintő, sok mozgás és nagyszerű technika jellemezte minden játékosomat, így az egész csapat játékstílusa elismerésre adhat okot. Legbüszkébbek pedig arra lehetünk, hogy a Fair play- t végig tiszteletben tartva sportszerűen, kulturáltan viselkedtünk a mérkőzéseken és azokon kívül is, így méltóképpen emlékeztünk meg a magyar labdarúgás egyik legnagyobb ikonjáról, Novák Dezsőről. Gratulálok a Csapatomnak.  

A tornagyőztes csapat : Papp Csongor, Bonyhárd Attila, Szvoboda Dániel, Noé Dávid vezetőedző, Udvardi Ádám, Kovács Bence, Pataki Roland, Balogh Ákos, Mohos Barnabás, Mozsár Dávid, Vékony Bence, Varga Olivér, Olasz Barnabás, Magyar Dávid;

A csapat edzői : Noé Dávid Nagy József