Az Illés Akadémia U12-es csapata nyerte a Danone Kupa pécsi selejtezőjét

Illés Akadémia Pápa 0:0

Tipikus első mérkőzés volt, amelyen nagy labdabirtoklási fölény jellemezte a játékunkat, azonban igazi átütő erő nem volt bennünk. Kevés helyzetet dolgoztunk ki, amelyeket nem sikerült kihasználnunk, így igazságos döntetlennel zárult az első mérkőzésünk.

Illés Akadémia - Tatabánya 3:0

Jó játékkal, magas labdabirtoklási fölénnyel, sok helyzetet kidolgozva játszottunk. Ilyen arányban is teljesen megérdemelten győztünk.

G.: Somfalvi B., Bolla B., Karvalics

Illés Akadémia Veszprém 2:0

Jó csapattal találkoztunk, akik mezőnyben ügyesen futballoztak, azonban igazi helyzetük nem volt ellenünk, míg mi két lehetőségünket gólra váltottuk, így megérdemelten nyertük meg a találkozót.

G.: Somfalvi B., Takács-Földes O.

Illés Akadémia Mosonmagyaróvár 3:1

Ezen a mérkőzésen csak a gólkülönbség volt kérdéses. Jól és nagy fölényben játszottunk.

G.: Somfalvi B. 2, Tóth Z.

Illés Akadémia - ETO FC Győr

Kiegyenlített mérkőzés volt, amelyen végül egy találat döntött, így sikerült ezt a találkozót is megnyernünk.

G.: Somfalvi B.

Illés Akadémia Zalaegerszegi TE

Nagyon deffenzív csapat ellen találkoztunk, akik tulajdonképpen csak a védekezéssel törődtek. A masszív védelmüket sikerült feltörni, így egy újabb magabiztos és teljesen megérdemelt győzelmet arattunk.

G.: Somfalvi B.

Értékelés :

A Danone Kupa pécsi elődöntőjén szerepeltünk, amelynek a tétje az volt, hogy akik az első három hely valamelyikén végeznek, azok készülhetnek a június 17-én Budapesten megrendezésre kerülő nagydöntőre, amelynek a győztese Spanyolországba utazhat és Európa legjobb csapataival mérheti össze a tudását.

Csapatunk végig magabiztosan és jól futballozva mindössze egy gólt kapva nyerte meg a tornát. A 7+1-es létszám, valamint szűkített játéktér az első mérkőzésen, még gondot okozott, ám a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak a körülményekhez. Nagy pozitívum, hogy minden ellenfélre rá tudtuk erőltetni az akaratunk, magas labdabirtoklási fölényünk volt, ami egy ETO, illetve ZTE csapata ellen nagy fegyvertény. Az edzésen gyakoroltakból sok minden köszönt vissza, ami nagy örömmel töltött el bennünket. Bízunk benne, hogy a jövőben is fokozatosan lépegetünk előre egyéni és csapatszinten egyaránt.

Gratulálunk a gyerekeknek!

U12-es csapatunk az elmúlt időszakban rengeteg tornán vett részt, legyen az szabadtéri nagypályás vagy teremtorna. Több tornán sikerült az első helyen végeznünk ( Bécs Oberpullendorf ). Minőségi csapatokkal meccselhettünk, olyanokkal akik ellen élmény futballozni és remekül helyt álltunk ellenük. Nyertünk például az NK Maribor vagy a Slovan Bratislava ellen. A Danone Kupa selejtezőjének megnyerése egy újabb szép fegyvertény és bízunk benne, hogy az országos döntőben is sikerül további meccseket nyernünk.

A gyerekek csütörtökön indulnak Milánóba, nagypályás tornán játszhatnak remek olasz gárdák ellen, újabb impulzusokat szerezhetnek az európai foci világából. Ezen tornák és mérkőzések nélkül nem tartanánk ott ahova jelenleg eljutottunk. Nyugodtan kijelenthetjük hogy a térség meghatározó csapata vagyunk az ország határain belül, de mint az eredmények mutatják versenyképesek tudunk lenni a környező országok meghatározó csapataival szemben is. Jövőre a korosztály már teljes egészében nagypályán fog játszani, bízzunk benne hogy a befektetett rengeteg munka eredményre fog vezetni ott is.