Lurkó UFC U17 – FC Ajka U17 1–2 (0–0)
Lurkó UFC U17:
Kiss B. – Vajda (Fábián, 65.), Makkos (Holtay, 87.), Kovács Á., Wágner – Mesics-Leiner (Neszlinger, 65.) – Varga T. (Nagy D., 46.), Vér, Lang (Horváth H., 86.), Szabó B. (Tóth D., 46.) – Szár (Gyulai, 46.). Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerző: Fábián (70., 1–1)

A veszített pontok alapján az FC Ajka áll a legjobban a Regionális U17-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában: olyan játékosuk is van, aki a 2021/2022-es szezonban rendszeres tagja a zöld-fehérek NB II-es meccskeretének, és már háromszor pályára is lépett.

Fölényt is tudtak kiharcolni a vendégek az első félidőben, ám a kompakt futballt bemutató Lurkót nem tudták megbontani, így az első félidőben nem született gól. Aztán az 57. percben csak betalált a domináló Ajka, ami talán túlontúl meg is nyugtatta őket. A felbátorodó Lurkóban a cserék is jól szálltak be, és az egyenlítést is az ő összjátékuk után sikerült elérni. Tóth Dávid passzával ugyanis Fábián Dániel lépett ki a védők közül és a kapujából kifutó hálóőr mellett higgadtan lőtte el a labdát, 1–1. Ez megint élesebb játékra sarkallta az ajkaikat és a 75. percben egy szögletet követően ismét átvették a vezetést – és mint később kiderült, ezzel a mérkőzést meg is nyerték.

Megemelem a kalapomat a csapatom előtt – nem a legszebb focit játszottuk ma, ám minden dicséret megilleti a srácokat. Fegyelmezetten védekeztünk, kisegítettük egymást, rengeteget dolgoztak – a védelemtől a centerposztig mindenki. Az ajkaiak védelmét annyira nem tudtuk próbára tenni az első félidőben, talán ennyivel vagyunk kevesebbek, hiszen a támadásépítések elmaradtak ekkor. A bekapott gól után szerkezetet váltottunk, így elől nagyobb nyomást tudtunk helyezni az ajkaiakra. Két támadóval aktívabbak voltunk, és egyenlíteni is tudtunk. Sajnos bizonyította a vendégcsapat, miért is van ott a tabellán, ahol – ugyanis újból be tudtak találni. A mai produktum olyan hozzáállást bizonyított, ami sajnos nem mindig jellemzett bennünket, ugyanis, ha ez megvan a például a múlt héten, akkor biztosan nem két vereségünk van most egymás után. Nem szabad elszontyolodnunk, újabb nehéz mérkőzés vár ránk, csinálni kell tovább a dolgunkat

– nyilatkozta Janzsó László a mérkőzést követően.

  • Csatolt dokumentumok