Az Illés Akadémia női szakágának évzáróján köszöntötték a három akadémiai korosztály legjobbjait. Dénes András, a zöld-fehérek kommunikációs vezetője két alkalommal is szólította Alasz Hannát. Kiemelte, hogy bár rengeteget fejlődött az idén már több mint 50 esztendős női labdarúgás, ma is azt tartja a leginkább járható útnak, ha a lányok a kezdeti lépések, sőt lehetőleg annál is valamivel többet fiúcsapatokban teszik meg. Pontosan így tett az U15-ös korosztály legjobbjává választott játékosa, aki a Lurkóból került az Illés Akadémiára.

Zsigerből cselez, korosztálya fiúit megszégyenítő a virtuozitása – nem véletlen, hogy remek játéka mellett 29 gólt szerzett a bajnokságban

– így köszöntve az U15-ös leánykorosztály legjobb játékosát.

Másodszor pedig akkor köszöntötte Hannát, amikor az Illés Akadémia női szakágának „Év felfedezettje” díját osztották ki.

Ha a jövőt nézzük, az egyik legfontosabb díj Hannáé, aki majd csak a nyár végén lesz 13 éves. Mert aki ezt nyeri, az nem csak tehetséges, de már kitűnt a társai közül, felhívta magára a szakmai stáb figyelmét és elérte, hogy úgy gondoljunk rá, mint aki hamarosan a létező összes ajtón dörömböl majd

 – mondta Dénes András.

Alasz Hanna 2019 nyarán került a Lurkóhoz. Az első versenykorosztályban, az U12-esek között a 2020/2021-es bajnokságban 24 mérkőzést játszott és 2 gólt szerzett. Tavaly – az Illés Akadémia női szakosztályának megalakulásakor került a zöld-fehér klubhoz.

Gratulálunk, Hanna! Nagyon büszkék vagyunk Rád!

 

  • Csatolt dokumentumok