Nyolcadik alkalommal rendezte meg egyesületünk és az Illés Akadémia a Kulcsár Ferenc Emléktornát.

Az idei évben az U9 korosztály játékosai léptek pályára ezen a rangos tornán, amely a teremszezonban egy igazi hazai toptorna a korosztály számára! Három országból érkeztek gyerekek, hogy megmutassák tudásukat a szépszámú érdeklődőnek. Teltház volt a csarnokban.

Ausztriából és Szlovákiából három tradicionális klub, a mindig remek utánpótlást felvonultató Sturm Graz, a Flyeralarm Admira, továbbá északi szomszédunk rekordbajnoka, a Slovan Bratislava tisztelte meg az emléktornát.

Rajtuk kivül a hazai mezőnyből itt volt a Ferencváros, Budapest Honvéd, Zalaegerszegi TE, Pécsi MFC, Újpest TE, Ikarus BSE, SC Sopron, a hazai csapat a Lurkó UFC, valamint a szintén osztrák JAZ GU Süd.

Nagyszerű mérkőzéseket láthatott a néha egészen szuper hangulatot varázsoló közönség. Nyugodtan kijelenthetjük, méltó volt az esemény az egykori legendás játékos, Kulcsár Ferenc emlékének.

Az eredményhirdetést megtisztelték Feri Bácsi hozzátartozói, lánya Márti, testvére Marika, unokája a szintén az Illés Akadémián pallérozódó Bálint, és természetesen a barátok és játékostársak a Haladás Öregfiúk képviselői, Király Ferenc, Halmosi Zoltán, Sebestyén Péter.

A torna délelőtti programjában úgy tűnt a Sturm Graz esélyeshez méltóan, kegyelmet nem ismerve nyeri meg a kupát, de mint tudjuk egy ilyen megmérettetésen nem mindig papírformán alakulnak a dolgok. A grazi csapatnak azonban az elődöntőben stoptáblát tartott a szintén jó erőket felvonultató Budapest Honvéd. A rendes játékidő döntetlennel zárult, de a fővárosiak a büntetőket jobban rúgták, így ők jutottak a fináléba.  

Ekkor mindenki azt gondolta, hogy a piros-feketék viszik haza a hatalmas vándorserleget.

A másik elődöntőben két olyan csapat küzdött meg egymással, amelyek a csoportmérkőzések során hullámzó teljesítményt nyújtottak, a Zalaegerszeg és a Flyeralarm Admira. Ez a találkozó is döntetlennel ért véget, és a büntetők a zalai csapatnak kedveztek.

Így a döntőben hazai csapatok nézhettek egymással farkasszemet. A ZTE gyorsan vezetést szerzett, a honvédos srácok hajtottak a fordításáért, az egyenlítés sikerült is nekik, de a vezető gól megszerzése nem jött össze. A csattanó pedig a kék-fehérben küzdő gyerekek lábában volt, akik röviddel a találkozó vége előtt egy szemfüles góllal ismét magukhoz ragadták a vezetést, és már nem is engedték ki kezükből a végső győzelmet. A csoportból a negyedik, még éppen továbbjutó helyen végző srácok bebizonyították maguknak, hogy hit, akarat nélkül nincsen siker. Jár a gratuláció nekik!

A harmadik helyért vívott találkozót pedig a Sturm játékosai fordították meg vesztes állásból az Admira ellen.

Döntő : Zalaegerszegi TE - Budapest Honvéd 2:1

Bronzmérkőzés : SK Sturm Graz - Flyeralarm Admira 3:1

 

Ezek után nézzük immáron edzői szemmel a saját csapatunkat, akik sajnos halványan teljesítettek ezen a tornán, a csoportból nem tudtak továbbjutni. 

Hujber Gábor értékelte a csapat mérkőzéseit :

Lurkó UFC -Zalaegerszegi TE 1:3

"Nagyon rosszul kezdtük a tornát, dekoncentráltan és megilletődve játszottuk a nyitómérkőzést. A zalaiak három távoli lövéssel a maguk javára döntötték el a meccset.

Lurkó UFC -SK Sturm Graz 1:2

A második mérkőzésre sikerült rendezni a sorokat, mind agresszivitásban, mind játékban egyenrangú ellenfelei voltunk a nagyon jó erőkből álló grazi csapatnak. Ezen a mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget, nagyot küzdöttek a fiúk és több szerencsével a döntetlen reálisabb eredmény lett volna. 

Lurkó UFC - Újpest TE 0:1

A harmadik meccsünkön egy ki-ki meccset játszottunk a lila-fehérek ellen, de amíg mi az összes helyzetünket kihagytuk, addig az UTE az egyik kidolgozott helyzetét gólra váltotta.

Lurkó UFC - Ikarus BSE 2:0

Nem maradt más lehetőségünk, mint meg kellett verni a pesti csapatot, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra. Ez sikerült, ami mindenképp pozitívum, hogy teher alatt most jó teljesítményt nyújtottunk.

Lurkó UFC - SK Slovan Bratislava 5:2

Az utolsó csoportmérkőzésünkön ismét csak a győzelem volt az elfogadható. Ez sikerült, szép támadásokat vezettünk, jól használtuk ki a helyzeteinket és magabiztos győzelmet arattunk.

Az utolsó forduló eredményei sajnos számunkra nem kedvezően alakultak, így nem jutottunk tovább a negyeddöntőbe."

Sajnos a csapat vasárnapi teljesítménye nem volt kiemelkedő, taktikailag és a koncentrációban is voltak problémák. A Sturm ellen bemutatott játék, a vereség ellenére kilógott a sorból, szószerint megizzasztották a gyerekek a remek focit bemutató ellenfelet, nüanszokon múlt a pontszerzés. Talán egy kicsit a sors is ellenünk volt, hiszen a csoportunk egy kiegyensúlyozott hatos volt, de a szerencséért többet kell tenni. Az is igaz, hogy a csapatban fiatalabbak is játszottak és nem lógtak ki a sorból, fontos lánszemei az épülő gárdának. Reméljük a jövő vasárnapi U8-as Szarka Zoltán Emléktornán is megmutatják mit tudnak! A tanulságokat le kell vonni és dolgozni kell még többet edzőnek. játékosnak egyaránt.

Január elején két kisebb osztrák tornát is megnyertek a srácok, de ez a mezőny izmos volt, nagyon izmos. Ez jól mutatja hol tartunk, és azt is merre kell tartanunk. Ezek az alkalmak jelentik a felődés lehetőségét, egy biztos a hasonló erősségű megmérettetésekre nagy szükségünk van. A téli, tavaszi programunkban lesznek ilyenek. Hajrá!

A csapat tagjai : Laczi Milán, Lajos Patrik, Molnár Bálint, Hányi Bálint, Lengyel Ágoston, Kiss Benedek, Tóth Noel, Horváth Dániel, Bangó Benedek, 

A torna végeredménye :

1 : Zalaegerszegi TE

2. Budapest Honvéd

3. SK Sturm Graz

4. Flyeralarm admira

 

 

 

  • Csatolt dokumentumok