Lurkó UFC U17 – Király SE U17 1–2 (0–1)
Lurkó UFC U17:
Kiss B. – Vajda (Horváth H., 75.), Makkos, Kovács Á., Wágner (Hajba, 77.) – Nagy D., Lang, Tóth D. Szabó B. (Varga T., 61.) – Szár (Fábián, 46.), Mesics-Leiner (Holtay, 46.). Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerző: Makkos (81., 1–1)

Ősszel Újperintben 2–1-re tudott nyerni a Lurkó, ráadásul a zöld-feketék 2021. november 25-e óta veretlenül meneteltek a Regionális U17-es bajnokság Észak-nyugati csoportjában, így bizakodva vártuk az újabb összecsapást a szürke-sárgák ellen.

Dominálni tudott a Lurkó, ám egy hatalmas hiba után a félidő közepén a vendégek szerezték meg a vezetést. Az újperintiek csak és kizárólag felívelésekkel próbálkoztak, mi ezeket hatástalanítani tudtuk. Azonban elől egyáltalán nem voltunk élesek, ez dekoncentráltsággal is párosult. A hajrában azonban egy szép fejessel sikerült egyenlíteni, ám a hosszabbításban egy újabb baki után a vendégek a győztes gólt is megszerezték.  

Nyerhető kategória volt a mai meccs, próbáltuk a saját játékunkat bemutatni. A folyamatosan felívelt labdákat összeszedtük, vezettünk belőle ellentámadásokat, de ezeket nem tudtuk gólra váltani. A csapat néha hitevesztett és alulkoncentrált volt. Nem működtünk együtt, és az egy:egy szituációkban sem voltunk hatékonyak. Kétszer jött el az ellenfél a kapunkig, a 16-osunkra egyszer sem léptek be, a semmiből kaptunk gólt nagy egyéni hiba után. Butaság volt, nagyon bánt. Vissza is vetett minket a bekapott gól, még kevésbé voltunk dinamikusak, magunkba is fordultunk. A szünetben próbáltam összekapni a társaságot, sok minden azonban nem változott. Volt ziccerünk is, aztán Makkos Máté fejesével csak sikerült egyenlítenünk. Lendületet kaptunk ettől – igaz, ennek nem ekkor kellett volna megtörténnie – és mentünk előre a győztes gólért. A végén egy újabb felelőtlenség miatt szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat, amit ki is használtak. Csak magunkat hibáztathatjuk: elrontottuk az első 20 percünket, kimaradtak a helyzeteink és nem volt bennünk az az élesség, ami korábban jellemzett bennünket. Egyedül az akaratunkat tudom kiemelni, ez ma nagyrészt rendben volt. A mai gyengeségünk mellett talán a játékvezetői tevékenység volt csak kiábrándítóbb: egy ilyen összecsapás sokkal felkészültebb, pontosabban kipihentebb sporikat érdemelne. Láthatóan komoly fáradtságuk ugyanis rányomta bélyegét a találkozóra. Jövő héten két, ennél sokkal nehezebb mérkőzés vár majd ránk

– mondta Janzsó László a találkozó után.

  • Csatolt dokumentumok