A 2020-as évet Hévízen fejezte be a Lurkó UFC U17 (2004-2005), aztán a tavaszi szezonra való felkészülés során Seper Ákostól Molnár Károly vette át a csapat edzői tisztségét. Vele beszélgettünk arról, miként is alakult az elmúlt néhány hónap.

Minden edzőnek más a filozófiája és más a habitusa is, mégis úgy érzem, hogy hamar összhang alakult ki közöttünk. A kerettagok az edzésmunkájukat maximálisan elvégezték, a srácok vevők voltak az általam kértekre. A tréningek során 16-17 emberrel dolgozhattam. Ez azonban a pályán elért eredményben nem mindig mutatkozott meg. Látni lehetett: voltak a bajnokságban olyan csapatok, akik előbbre tartottak, mint mi, ennek ellenére így is tudtunk bravúrokat bemutatni, le tudni győzni olyan csapatokat, akik a küzdelemsorozat egészét tekintve jobb játékerőt képviselnek, mint mi.

Milyen játékot szerettél volna viszontlátni a pályán?  

A taktikai dolgok terén a célunk az volt, hogy stabil védekezésből kiindulva gyors befejezéseket érjünk el az ellenfél kapuja előtt. A rögzített helyzetekre külön készültünk, ugyanis technikai téren vannak lemaradásaink. Szerettük volna a racionális játékra fektetni a hangsúlyt – ez ült is – ugyanis több olyan meccset nyertünk meg, amin ez a stílus érvényesült. A szezon végén újabb taktikai elemként lépett be a presszing. Emellett a visszatámadás is szerepelt a repertoárunkban – de ezt még sokat kell gyakorolnunk.
Összességében elmondhatom: a gyerekek minden téren tudtak fejlődni. Amiért edzésre járnak, azt a pluszt megkapták – bízom bene, hogy ebből még tudnak profitálni.

Hogyan áll össze a jövő kerete?

Tizenegy játékos marad a keretben, nyolc játékos korosztályt vált – ők az U19-be kerülnek, és kilenc feljövő játékosunk van az U15-ből. Gazdag kerettel tudtunk dolgozni, úgy látom, ebben nem lesz változás jövőre sem. A következő szezon bajnoki kiírása még képlékeny, az is lehet, hogy egy újabb korosztályt kell kiállítanunk.

A középmezőnyben zárt a csapat. Megfelel ez a valóságnak?

Az elért 8. hely a realitást tükrözi: volt olyan meccs, amiben bennmaradt a pontszerzés, de összességében a tabella a pontos képet festi le. A játékosok vevők voltak a futballra, a fejlődésre és az előrelépésre, és ha így folytatják, ennél szebb eredményeket érhetnek majd el.   

  • Csatolt dokumentumok