Ezen a nyáron a Lurkó UFC két labdarúgója, Szabó Máté Mihály és Menzselejev Igor az Illés Akadémiára igazoltak. Igorról is megtudtuk, milyen tapasztalatokkal távozott tőlünk.

Hogyan emlékszel vissza a Lurkós időszakodra?

A háború miatt voltunk kénytelenek elhagyni hazánkat: korábban az FC Dizelist Tokmak volt az egyesületem. Rendkívül befogadó közegbe kerültem Szombathelyen, a Lurkó UFC egy igazi család, nagyon jól éreztem magam. A bajnokságban tulajdonképpen végig tudtam játszani az U16-osok között, aztán tavasszal az U19-ben is bemutatkozhattam. Sok lehetőséget kaptam, igyekeztem élni vele.

Milyen volt a kapcsolat az edződdel?

Adrián személyében egy rendkívül tudatos, szakmailag felkészült, emberileg pedig kedves és vicces, valamint segítőkész edzőt ismertem meg – sokat köszönhetek neki! Sosem számított nála, hogy ki és honnan jött, csak a teljesítmény.

Hogy érzed magad az akadémián?

Új közösségbe kerültem, nagyon jól érzem magam, mindenki nagyon kedves. Alapvetően a középpálya támadószekciójában érzem jól magam. Profi körülményeket tapasztalhattam meg az elmúlt időszak során! Sok a videózás, minden apróságra kitérünk, már most sokat tanultam! Egy biztos: a hibákat igyekszünk mielőbb kijavítani. A körülmények – a kollégium, az étkezés és a többi – mind-mind első osztályú!

Menzselejev Igor tavaly nyáron igazolt Ukrajnából a Lurkóba. Már a második mérkőzésén gólt szerzett: az U16-os kiemelt regionális bajnokságban végül 24 találkozón 8 gólt szerzett. Kétszer aztán az U19-esek között is lehetőséget kapott, amiből az egyiken be is talált. Az Illés Akadémiára került játékosunkról megkérdeztük Berning Adriánt is, aki az U16-osok között volt Igor vezetőedzője.

Jó egy évvel ezelőtt került Igor egyesületünkhöz, a Lurkó UFC-hez. Már az első pillanatban kiderült, hogy jó futballista válhat belőle! Az edzéseken láttam, hogy mentálisan rendkívül erős! Nagy ambíció van benne! Ahogy mindenkinek, neki is vannak még hiányosságai, fejlődnie kell az összjátékban való gondolkodásban! Az 1:1 játék, a gyorsaság és a robbanékonyság, az agilitás mind-mind kimagasló futballistává teszik a korosztályában. Úgy érzem, a Lurkóban mindent próbáltunk megadni neki. A társasági hamar befogadta, ő is családtag lett. A futballja alapján az akadémián van a helye, nagyon szurkolok neki és minden jót kívánok! Szorgalmas, alázatos, szenvedélyes, a vérében van a labdarúgás.

 

  • Csatolt dokumentumok