A Lurkó UFC U11 Stomfára (Stupava) utazott, ahol a pozsonyi Inter által szervezett tornán vett részt. A zöld-feketék a Major András, Németh Áron, Horváth Dániel, Horváth Balázs, Nagy Vitéz Bendegúz, Kiss Barnabás, Máté Levente, Zsarnay Marcell, Süle Máté, Bajzek Benedek, Wilcsek Roland, Horváth Noel és Mukics Mátyás összetételű kerettel szerepeltek.
A 14 csapatot felvonultató tornán, 15 perces mérkőzéseket rendeztek. A pályaméret és az egyedi szabályok (a játéktér 55X30 méteres volt, miközben a büntetőterület csak 5 méter, nem volt les) a torna elején megnehezítették a dolgunkat, de a gyerekek gyorsan alkalmazkodtak az új kihívásokhoz.

A mieink ellenfelei a TIAC VSE Tapolca mellett egy cseh (FK Hodonín) és öt felvidéki csapat voltak: ČSFA Malacky (Malacka), FK Lokomotíva Trnava (Nagyszombat), MŠK Senec (Szenc), NŠK Bratislava, OŠK Zavar.

A tornát a Mészöly Focisuli nyerte, a mieink pedig a negyedik helyen zártak.

A csoportmérkőzések során játékban végig domináltunk, sokat birtokoltuk a labdát és labdavesztések után azonnal visszatámadtunk. A széleken sok támadást építettünk fel, mely során gólhelyzeteket alakítottunk ki, de kis százalékában voltunk eredményesek, emiatt nem jutottunk a döntőbe – pontegyenlőség esetén a rúgott gólok számított, ez pedig nekünk volt kevesebb. A védekezésünkkel a torna utolsó mérkőzését leszámítva nem volt probléma, a hét mérkőzésen összesen három gólt kaptunk. A 3. helyért lejátszott találkozón az ellenfél összesen háromszor lépte át a felezővonalat, de abból két gólt szerzett (lassan értünk vissza), míg nekünk a sok kidolgozott helyzetből nem sikerült gólokat elérnünk. Rendkívül büszke vagyok a játékosokra, nagy dicséret illeti Őket

– értékelte a napot Vargovics Zsolt.

 

 

  • Csatolt dokumentumok