A PÉLDAKÉPEK rovatunkban szereplők személye örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket.

Ők azok akik a LURKÓ UFC-ben ismerkedtek meg a labdarúgás alapjaival. Akik szemünk láttára cseperedtek és fejlődtek, majd váltak a ma lurkósainak példaképévé.

Kis klub vagyunk, de fordított arányban büszkék a tőlünk induló játékosokra.

1996. december 2-án – mikor megalakultunk – csak reméltük, de eltökélten dolgozva bíztunk abban, hogy tudunk tenni a magyar labdarúgás felemelkedése érdekében.

Eltelt 27 év, éss most már lassan kimondhatjuk: amire vállalkoztunk, azt teljesítettük!

Idézet az alapító okiratunkból: "Alapvető célja a szombathelyi és a Vas megyei labdarúgó sportban emelt színvonalú szakmai tevékenység végzése. Szombathely város sportkultúrájának fejlesztése, megyei módszertani központ kialakítása, hagyományok ápolása, bővítése."

A Lurkóban nevelkedett játékosokat minden évben a Haladásnak – 2011-ig a HVSE-nek, 2011-től az Illés Akadémiának adjuk át – s mi most is tudjuk: a jelenlegi Lurkósok között is többen vannak, akik e rovatunkba kerülhetnek a későbbiekben, és méltó követői lesznek a már nevet szerzett Lurkó-ikonoknak.

A játékosok nevében ezúttal is köszönet az áldozatkész Szülőknek, Edzőknek, Tanároknak! Mindenkinek, aki bármilyen formában a legkisebbel is hozzájárult a "Kicsik" naggyá válásához.

Köszönjük!