Barca Academy U16 – Lurkó UFC U16 3–1 (1–1)
Lurkó UFC U16:
Varga B. (Tizedes, 76.) – Tancsics, Csóri, Baldauf, Bertha (Kálócz, 71.) – Biró B. (Varga M., 66.), Szabó K. – Menzhelieiev, Szabó M. M., Kolozsvári – Grádvohl (Pénzes, 46.). Vezetőedző: Vargovics Zsolt.
Gólszerző: Szabó M. M. (7., 0–1)

A Regionális U16-os Kiemelt bajnokság Nyugati csoportjában az utolsó fordulóra került sor, a Lurkó UFC U16 (2007) Budapestre látogatott, ahol a Barca Academy vendégeként léptek pályára a mieink. Ezúttal Berning Adrián vezetőedzőt Vargovics Zsolt, szakmai vezető helyettesítette.

A körülmények messze voltak az ideálistól, ám ez sem zavarta meg a mieinket és hamar vezetéshez tudtunk jutni, amikor a 7. percben egy szép akció végén Szabó Máté Mihály talált a kapuba. Ezek után is mi maradtunk támadásban, ám a lehetőségeink kimaradtak, míg az előre vágott labdákkal operáló hazaiak az első félidő hajrájában egyenlíteni tudtak.

Szünet után sem változott a játék képe: a mieink valódi futballal rukkoltak ki, ám amikor túljutott a hazaiak kapusán a labda, akkor a kapufa segítette ki a Barca Academyt, nem is egy alkalommal. A másik oldalon pedig a felrugdosott labdák után kétszer is eredményesek tudtak lenni, így ezen a napon ismét a labdarúgás veszített.

Annak ellenére, hogy rendkívül furcsa körülmények közé érkeztünk, mi nem ezzel foglalkoztunk, hanem azzal, hogy a saját játékunkat mutassuk be. Ez működött is: a támadásokra épülő felépített játék eredményes is tudott lenni, hiszen hamar megszereztük a vezetést. Ezek után is mi domináltunk, miközben a hazaiak célfutballlal rukkoltak ki és rugdosták előre a labdákat. A védelmünk kezdetekben ezt jól akadályozta meg. Mi akartunk, küzdöttünk, építettük a futballt, ám rendkívül balszerencsések voltunk, hiszen háromszor is a kapufát találtuk el. A srácok jól játszottak, akartak, küzdöttek, játékban egyértelműen jobbak voltak. Dicsérni tudom őket, és szeretném, hogy elhiggyék: a mi általunk játszott labdarúgás a célravezető további fejlődésük szempontjából, mind egyéni- mind pedig csapatszinten

– mondta Vargovics Zsolt, a Lurkó UFC szakmai vezetője.

  • Csatolt dokumentumok