Lurkó UFC U12 – Sárvár FC U12 2–3 (1–1, 1–0, 0–2, 0-0)
Lurkó UFC U12:
Németh Á. – Nagy V. B., Horváth N., Bajzek – Wilcsek, Máté – Mukics, Kiss B., Horváth D. Cserék: Süle, Zsarnay, Horváth B., Szabó Á. Vezetőedző: Orbán Dániel.
Gólszerzők: Horváth D. (7., 1–1), Máté (33., 2–1)

Szemerkélő esőben fogadtuk a Sárvár csapatát pénteken este. A találkozó számunkra a lehető legrosszabbul kezdődött, egymás után három rossz labdaérintést és passzt vétettünk, melyből ellenfelünk közelről betalált. A kapott gól viszont felrázta a csapatot, elkezdtünk fegyelmezetten játszani és több helyzetet is kialakítottunk. Egyenlítő gólunkat Horváth Dani szerezte, miután Mukics centerezett neki a jobb szélről. A második negyedben még több helyzetet és ziccert tudtunk kialakítani, nagyon érett a második gólunk, végül Máté Levi talált be szabadrúgásból. Ez volt az a negyed, amikor a legjobb teljesítményt nyújtottuk, így az addig kiegyenlített mérkőzésen ellenfelünk fölé tudtunk kerekedni, de helyzeteinket elpuskáztuk, két kapufát is lőttünk, valamint az egyik kipattanóra Kiss Benedek érkezett, lövés közben hátulról buktatták, ám a bírói síp néma maradt. Megvolt az esélyünk ebben a periódusban akár lezárni is a mérkőzést, de ez sajnos nem sikerült.

A második félidőre a szemerkélésből szakadó eső lett és ez rányomta a bélyegét a játék minőségére, mindkét oldalon egyre több lett a technikai hiba. Ellenfelünk egyenlítő gólját egy ívelés utáni egyéni hiba hozhatta létre, a támadó végül megszelídítette a labdát majd kilőtte a hosszú sarkot két becsúszó védő között. Három percre rá labdakihozatalunk során Nagy Bendi játszotta át őrzőjét, ám a sárvári játékos hátulról visszahúzta: a síp most sem szólalt meg. Így labdát szereztek a vendégek, a bepasszolt játékszert pedig értékesítették a sárváriak, ezzel pedig – mint később kiderült – kialakult a 3–2-es zöld-fehér sikert hozó végeredmény.  

Az utolsó negyedben ki-ki mérkőzést játszottunk, mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de végül egyik csapat sem talált be.

Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, azonban a mutatott játékkal elégedett lehetek. Labdakihozatalaink jól sikerültek, gyorsan átjutottunk az ellenfél térfelére, vagy támadónkhoz került a labda, viszont onnantól több rossz döntést is hoztunk, nem mindig a megfelelő irányba folytattuk a játékot. A második negyedben mutatott játékunk lehetne a mérce, amit a mérkőzéseink alkalmával minél több negyeden át kellene megütnünk. Ami leginkább fájó, hogy a gólokat ismét egyéni hibákból kaptuk, ugyanúgy, mint az őszi összecsapásunk során. Ez rámutat arra, hogy az ehhez hasonló mérkőzéseken a figyelem és koncentráció egy pillanatra sem kalandozhat el, ellenfelünknek pedig további sok sikert kívánok. Bajnokságunk a jövő hétvégén szünetel, így lesz idő levonnunk a tanulságot és rendet tenni a fejekben, de másfél hét múlva már edzőmérkőzést játszunk Ausztriában

– értékelt Orbán Dániel vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok