Barca Academy Hungary U14 – Lurkó UFC U14 5–2 (2–1)
Lurkó UFC U14:
Gáspár Bence (Szalai-Horváth, 41.) – Gudui Dániel, Varga Nimród, Horváth Sámuel, Lakner Olivér – Vert Zsolt, Tompa Ádám, Bertók Gergő (Molnár G., 72.) – Farkas Bendegúz, Szakács Benedek (Babarcki, 58.; Rigó, 77.), Gartner Raul. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Gartner (29., 0–1), Tompa (53., 3–2)

Az U14-es Regionális bajnokság három nyugat-magyarországi csoportjának bronzérmesei között rájátszásra kerül sor a kiemelt regionális bajnokságba való kerülésért. A lebonyolítás szerint a háromból egy csapat: a Szigethalom sorsolás útján, automatikusan a következő fordulóba került, ahol majd a Barca Academy–Lurkó UFC-párharc győztesével találkozik. Az első oda-visszavágós párharc első felvonására szombat kora délután idegenben, a fővárosban került sor. 

Igazi nyári meleg, emellett pedig ideálisnak nem mondható játéktér fogadta a csapatokat. Az eredendően műfüves pályán alig volt felfedezhető zöld műfű szál, sokkal inkább a fekete gumi granulátum volt túlsúlyban, olyan mennyiségben, hogy azok összeállva, helyenként kisebb dombokat képeztek a játéktéren. A dolog érdekessége, hogy amíg a gyerekek a hőségben, ezen a granulátum pályán igyekeztek futballozni, addig közvetlenül mellettük egy kiváló állapotú, igazi füves pálya árválkodott, teljesen üresen...

A találkozó elején inkább mezőnyben folyt a játék, többet birtokolták a labdát a hazaiak, de remekül működött a mieink védekezése, így komolyabb gólszerzési lehetőségben nem tudott megmutatkozni a hazai csapat meddő mezőnyfölénye. Egy szemre is tetszetős támadás végén nekünk sikerült megszereznünk a vezetést: Gartner Raul ugratta ki a jobb szélen Farkas Bendegúzt, aki a kapott labdával befelé cselezett az ellenfél 16-osa felé, majd remekül készített vissza a feladónak. Raul 16 méterről leadott lövésébe a kapus csak beleütni tudott, így a labda végül a hazaiak hálójában kötött ki, 0–1. Ezt követően igyekeztek növelni a nyomást a hazaiak, ám sokáig úgy tűnt, remekül állja a sarat a mieink védelme. Sajnos azonban két egyéni hibát követően sikerült a szünet előtt bevenniük a kapunkat, így 2–1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészre sikerült váltaniuk a mieinknek, rögtön a félidő elején nekiesett ellenfelének a Lurkó. Több labdát sikerült szereznünk az ellenfél térfelén, melyek után rendre eljutottunk az ellenfél kapujáig. Az egyik ilyen labdaszerzést követően Gartner Raul tört be a 16-oson belülre, ahol két védőt kicselezett, majd Szakács Benedek elé tálalt, akinek a lövését óriási bravúrral védte a hazaiak hálóőre. Szinte az ezt követő ellentámadásból sikerült újabb gólt szerezniük a hazaiaknak. Viszont ez sem szegte a mieink kedvét, nem adtuk fel, sorra vezettük a támadásokat. Lakner Olivér szerzett labdát a pálya közepén, ami után remekül vette észre, és játszotta meg egy mélységi átadással Gartner Rault, aki egy csel után tálalt a mélységi beinduló Tompa Ádám elé. Ádám lerázva a védőjét bevezette a labdát a 16-oson belülre, majd higgadtan passzolt a kapus mellett a kapu bal sarkába, 3–2. Az újabb találat láthatóan még jobban feltüzelte a mieinket, nem csak az egyenlítés, a győzelem is elérhető távolságba került. A játék képe ebben az időszakban egyértelműen a mieink fölényét mutatta, ami gólszerzési lehetőségekben is megmutatkozott. A mérkőzés ezen szakaszában egy rendkívül látványos, lüktető iramú játékot láthattak a kilátogató nézők. Sajnos időközben Szakács Benedeket és a csereként pályára lépő Babarczki Dominikot is kénytelen volt lecserélni Joó Bálint vezetőedző. 

A nagy rohanásból aztán a hazaiak jöttek ki győztesen. Egy a kapunk előtti kavarodást követően előbb az oldalsó kapufára, majd onnan a gólvonalra pattanta a labda, ahonnan Gudui Dániel bravúrral tisztázni tudott. A nagyjából 25-30 méterre, ráadásul nem is vonalban helyezkedő oldalvonali asszisztens ezt azonban máshogy látta, szerinte ugyanis a labda teljes terjedelmével áthaladt a vonalon. A szituációról sokat elmond, hogy láthatóan először a hazaiak is meglepődten fogadták az ítéletet. 

A mieink ezt követően is mentek előre becsülettel, mindent megpróbáltak, hogy újabb gólt szerezzenek. Nagyjából fél perc lehetett hátra, amikor szögletet végezhettünk el, amely után sajnos nem egy újabb Lurkó-gól, hanem egy hazai kontra következett, aminek a végén a hazaiak újabb találattal zárták le a találkozót, 5–2.

Egy kicsivel több szerencsével a részünkről, könnyen máshogyan is alakulhatott volna ez a találkozó. A párharc azonban még korántsem lefutott, szerdán, hazai pályán lesz lehetőségünk revansot venni. 

Rendkívül bizakodóan és optimistán vártam a mai találkozót, látva a csapat példaértékű heti edzésmunkáját. Nem mondhatnám, hogy a körülmények a legideálisabbak voltak, a mérkőzés elején érződött a játékunkon, hogy szoknunk kell a műfűnek nem nevezhető, sokkal inkább granulátumpályát. Ebben az időszakban többet birtokolta a labdát az ehhez a talajhoz szokott hazai csapat, ám a védekezésünk ezalatt az idő alatt is stabil volt. Az első játékrészben emellett idegesen, még a vezetés birtokában is sokszor kapkodva, több ki nem kényszerített hibával játszottunk, ami sajnos meg is bosszulta magát. A szünetben sikerült váltanunk, ekkor már többnyire a tőlünk megszokott játékot láttam viszont a pályán. 2–1-nél, majd 3–2-nél is hatalmas lehetőségeink voltak az egyenlítésre. Győzni akartunk, amire meg is volt az esélyünk, rohamoztunk az egyenlítő találatért, majd egy kontra után, egy finoman szólva véleményes ítéletnek köszönhetően mégis a hazaiaknak sikerül a gólszerzés... Sajnálom, mert ebben a mérkőzésben sokkal több volt, mint amit a végeredmény mutat. Nem adjuk fel, van még egy visszavágó, ahol minden tőlünk telhetőt megfogunk tenni, hogy megfordítsuk a párharc állását

– nyilatkozta a vezetőedző, Joó Bálint.

 

  • Csatolt dokumentumok