Balatonfüredi USC U13 – Lurkó UFC U13 0–15 (0–2, 0–2, 0–6, 0–5)
Lurkó UFC U13:
Palatin Tamás – Széplaki Sára, Gombos Zalán, Sántha Zalán, Pencz Milán, Takács Dominik, Rajtosics Hunor, Polgár Ádám, Kraller Noel, Berta Péter, Pék Zalán, Mukics Mátyás, Nagy Vitéz Bendegúz, Szakács Benedek. Vezetőedző: Pál Gergely.
Gólszerzők: Rajtosics (3), Szakács (3), Kraller (3), Gombos (2), Mukics (2), Takács D., Polgár

A zárófordulóban is magabiztos győzelmet aratott a Lurkó UFC U13 (2010). A zöld-feketék mérlege az utolsó 5 mérkőzésen 68 rúgott és mindössze 2 kapott gól; a bajnokságban végig nyílt, támadófocit játszottuk, 145 rúgott gólunk 22 forduló alatt messze a legtöbb a bajnokságban.

Balatonfüreden ragyogó napsütés, meleg és egy viszonylag jó talajú, élőfüves pálya fogadta a csapatokat, sok szülő ellátogatott támogatni a Lurkót. Ezt Pál Gergely tanítványai közönségszórakoztató focival hálálták meg!

Széplaki Sára 6 év után búcsúzott el a Lurkótól, a női futballba lép át – nagyon sok sikert és sérülésmentes pályafutást kívánunk!

A mérkőzés elején visszaálltunk, leszűkítettük a területeket, jól tolódtunk. Miután kiismertük ellenfelünk játékát, felmértük a képességeit, feljebb toltuk a védekezésünket. A határozott, dinamikus letámadásunkkal a meccs végéig nyomás alatt tartottuk a Balatonfüredet. Ívelgetéssel próbálkoztak, kevés sikerrel. Nem tudtak fogást találni rajtunk, leszámítva néhány helyzetet. Ezekben a szituációkban a kapusunk is megmutatta tehetségét és a bravúrjainak is köszönhetően kapott gól nélkül fejeztük be a találkozót. A gólszerzés szinte minden lehetséges módját bemutatták a srácok. Átlövésekből, egyéni akciókból, üres kapuig kijátszott támadásokból, szélről beadott és visszakészített labdákból, kapu előtti kavarodásból is lőttünk gólokat, talán „csak” fejjel nem sikerült a gólszerzés! Zúgott a taps a szülők részéről a szebbnél szebb támadásaink után. Főleg a mérkőzés első felében a passzpontossággal és a helyzetkihasználással kapcsolatban voltam elégedetlen, a „nagyszünet” után nagyobb koncentrációval sikerült feljavulnunk! Ahogy telt az idő és lett egyre kilátástalanabb a füredieknek a mérkőzés nem riadtak vissza a durva, alattomos belépőktől, sok volt a szabálytalanság káromkodással tarkítva… Örülök, hogy fegyelmezetten betartották a gyerekek a taktikánkat és a kérésemnek megfelelően csak a saját játékunkkal foglalkoztunk, harcosan, keményen, kombinatívan, sok mozgással, végig megfelelő kommunikációval, a fair playt tiszteletben tartva fociztunk. Voltak olyan mérkőzéseink a bajnokságban, amikor kizökkentett ellenfelünk a ritmusunkból, nem tudtunk magunkra figyelni, belementünk az adok-kapokba, ezúttal „fejben” is erősek maradtunk! Sok mindent viszont láttam az edzéseken gyakoroltakból, ezúttal sem volt gond a mentalitásunkkal, úgy gondolom elégedetten gratulálhatok a csapatnak a győzelemhez, a sikerhez mindenki hozzátette ma is a magáét! Az U12-es (2011) korosztályunk játékosainak, Nagy Vitéz Bendegúznak és Mukics Mátyásnak köszönjük a heti munkáját! Bátor, lelkes játékkal – Bendi határozott védőmunkával, Matyi 2 gólt szerezve – mutatkoztak be a „nagyok” között! Gratulálunk

– nyilatkozta Pál Gergely vezetőedző. 

  • Csatolt dokumentumok