FC Nagykanizsa U12 – Lurkó UFC U12 3–1 (0–1, 2–0, 0–0, 1–0)
Lurkó UFC U12:
Németh – Poszavecz, Horváth N., Bajzek – Máté, Wilcsek – Mukics, Kiss, Horváth D. Cserék: Szabó, Zsarnay, Lakner, Süle. Vezetőedző: Orbán Dániel.
Gólszerző: Kiss B. (13., 0–1)

Élőfüves pályán játszottuk le következő bajnokinkat, melynek talaja a mostanában esett sok eső miatt több helyen saras volt. A mérkőzés elején mindkét fél helyzetekkel jelentkezett, ám a 10. perctől sikerült átvennünk az irányítást és a kezdeményezést, mellesleg ez így maradt a végső sípszóig. A gólunkat viszont egy kontrából szereztük, Mukics lépett ki ziccerben, a kapusról kipattanó labdát pedig Kiss Bendő értékesítette. A csapat megnyugodni látszott, ezután sorra tudtunk helyzeteket kialakítani főleg a pálya szélein, ám a kanizsaiak zártan és sok emberrel védekeztek az amúgy is kis területű pályán.

A második negyedet is jól kezdtük, de ezúttal ellenfelünk talált be egy megpattanó szabadrúgást követően, majd egy perccel később fordítottak is egy védelmi hibát kihasználva. Tovább támadtunk, hajtottunk az egyenlítő és vezető gólokért, de ordító ziccereket hibáztunk, ellenfelünk a második rúgott gól után pedig abszolút az eredmény megtartására játszott. Ez olyan szintre emelkedett, hogy a felnőtt futballban gyakori időhúzás legtöbb elemét láthattuk 50 percen keresztül, valamint az addig teljesen sportszerű mérkőzésből adok-kapok lett, aminek mi voltunk a szenvedő alanyai. Ennek következményeképp két játékosunkat sérülés miatt le is kellett cserélni a harmadik negyedben. Az utolsó negyedben is mindent egy lapra feltéve támadtunk, gólt azonban ismét ellenfelünk szerzett, egy kontrát követően csúszott el a védekezésünk.

Úgy gondolom csalóka eredmény született, nagyrészt dominálni tudtunk, viszont heti célunkat (ami a kapuralövés volt) csak részben tudtuk teljesíteni. Lövéseink száma megvolt, de a megfelelő befejezések hiányoztak, tucatnyi ziccerünkből csak egyet tudtunk értékesíteni, míg ellenfelünk négyből hármat. Emellett védekezésben sem tudtunk stabil teljesítményt nyújtani. Hibáinkat átbeszéljük és a hátralévő két hétben megpróbálunk az előbb említett játékelemekre fókuszálni, valamint reméljük, hogy ezeken a mérkőzéseken ismét a focié lesz a főszerep

– nyilatkozta Orbán Dániel.  

  • Csatolt dokumentumok