Lenti U14 – Lurkó UFC U14 2–5 (2–2)
Lurkó UFC U14:
Szalai-Horváth (Gáspár, 41.) – Gudui, Gombos (Babarcki, 61.), Varga N., Andor – Vert Zs., Tompa, Bertók –Molnár G., Farkas B., Gartner. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Farkas B. (6., 1–1), Vert Zs. (10., büntetőből, 1–2), Bertók (50., 2–3; 68., 2–5) Gartner (62., 2–4)

Lentiben vendégszerepelt U14-es csapatunk péntek délután. Márciusban, a két együttes legutóbbi találkozóján, hazai pályán 8–1-es győzelemnek örülhettek Joó Bálint tanítványai. Ennek ellenére – látva az aktuális ellenfelünk azóta elért eredményeit – egyáltalán nem készültek könnyű mérkőzésre a mieink. Egy nem túl jó minőségű, emellett a találkozót megelőző esőzéseknek köszönhetően felázott talajú pálya fogadta a zöld-feketéket. Az első percekben a mieink birtokolták a labdát, a hazaiak inkább védekezésre rendezkedtek be, és a megszerzett labdákkal, gyors indításokkal próbáltak veszélyeztetni. 

A 4. percben a kapunktól mintegy 20 méterre, szerencsétlen módon az egyik játékosunk kezére pattant a labda, amely után szabadrúgás következhetett. A pontrúgást követően a labda a hálónkban kötött ki, ezzel a hazaiaknak sikerült megszerezniük a vezetést, 1–0. Nem sokat kellett várni a válaszra: két perccel később az ellenfél térfelén végezhettünk el bedobást, ami után a labdát Tompa Ádám csúsztatta fejjel Bertók Gergő elé, aki remekül vette észre, majd passzolta a labdát a hosszú oldalon érkező Farkas Bendegúz elé, Bende pedig egyből a hálóba juttatta a játékszert, 1–1. Az egyenlítést követően tovább rohamoztak a mieink: a 10. percben Vert Zsolt előbb átcselezte magát két emberen, majd a büntetőterületre betörve az egyik ellenfél játékos a mezénél fogva visszahúzta, ami után teljesen jogos büntető következhetett. A sértett állt a labda mögé, és Zsozsó higgadtan a bal sarokba gurított, 1–2. Ezt követően inkább mezőnyben folyt a játék, a mieink maradtak továbbra is a kezdeményezőbbek, ám mindkét csapat dolgát alaposan megnehezítette a játéktér minősége. 

A 22. percben újabb szabadrúgást végezhettek el a hazaiak, ezúttal azonban nem lövéssel, hanem egy, a kapunk elé beívelt labdával próbáltak veszélyt teremteni. A szombathelyi védők reagáltak gyorsabban, és úgy tűnt, hogy sikerül tisztázni a kapunk előteréből, ám a menteni igyekvő játékosunk lábáról sajnos a saját kapunkba pattant a labda, 2–2. Érezhetően némiképp megfogta a mieinket a második hazai találat. A szünetig is több ígéretes lehetőséget sikerült kialakítaniuk a mieinknek, ám az első félidőben már nem született újabb gól. 

A második játékrészre feljavult a mieink játéka, aminek az 50. percben meg is lett az eredménye: Gartner Raul hámozta át magát egy esernyőcsellel két hazai védőn a büntetőterületen belül, közel az alapvonalhoz, majd pontosan a középen érkező Bertók Gergőhöz centerezett, aki kapásból lőtte a labdát a hazaiak kapujába, 2–3. A 62. percben a mieink végezhettek el szabadrúgást az ellenfél térfelének jobb oldaláról. Tompa Ádám állt a labda mögé, majd tekerte be azt a kapu elé érkező Gartner Raul fejére, aki gyönyörűen bólintott a hosszú sarokba, 2–4. Nem sokkal később Varga Nimród szerzett labdát a pálya közepén, amivel kicselezett egy ellenfél játékost, majd remekül vette észre a 16-os vonalán, a védők között helyezkedő Bertók Gergőt, aki a kapott labdával a büntetőterületen belülre betörve, egy csellel két védőt átjátszva, szépen passzolt a kapu jobb alsó sarkába, 2–5. Győzelmével továbbra is dobogós, a veszített pontok alapján pedig második a Lurkó UFC U14 (2009).

Egy rossz minőségű, felázott játéktéren kellett ma futballozniuk a gyerekeknek, ami nem volt egyszerű feladat, mivel ez nem kedvezett a kombinatív futballnak. Ennek is volt köszönhető, hogy az első félidőben akadozott a játékunk, pontatlanok voltunk, nehezen tudtuk feltörni ellenfelünk masszív védekezését. A második játékrészben jelentősen feljavult a játékunk, több volt a labda nélküli mozgás, többet használtuk a széleket, amivel rendre sikerült megbontanunk ellenfelünk betömörülő védekezését. A körülményekhez képest próbáltunk futballozni, de ezen a találkozón inkább az egyéni megoldásokon volt a hangsúly. A második félidei játékunkat és a helyzetek számát tekintve nagyobb arányban is nyerhettünk volna. Jár a gratuláció a srácoknak

– értékelt Joó Bálint vezetőedző a mérkőzést követően. 

  • Csatolt dokumentumok