Lurkó UFC U15 – FC Ajka U15 0–2 (0–2)
Lurkó UFC U15:
Répcei – Ulrich, Ilnicki, Csóri, Horváth S., Varga B. – Gartner, Kovács F., Tóth A., Németh B. (Nyőgéri, 51.) – Geller (Hazafi, 66.). Vezetőedző: Nagy Krisztián.

A Regionális U15-ös bajnokság Nyugati szekciójának Felsőházában az FC Ajka látogatott Szombathelyre. A Veszprém megyeiek veretlenek, a tabella élén állnak. Hamar vezetéshez is jutottak. A 3. percben egy 16-oson belüli szerelési kísérlet nem sikerült, büntetőhöz jutottak az ajkaiak és előnybe kerültek, 0–1. Sok labdát szereztünk a saját térfelünkön, ám azokat nem tudtuk jól megjátszani. A félidő hajrájában aztán megfutottak minket a vendégek belső védő poszton, és újabb gólt szereztek, 0–2.

A II. félidőben az Ajka inkább pontrúgásokból volt veszélyes. Mi szövögettük a támadásainkat, bátrabbak voltunk, de a jó helyzetnél is jobbat kerestünk, így volt, amikor lövés nélkül zártuk az akciót. Gól nem született a második játékrészben, így az FC Ajka 2–0-ra győzött.

Szerettünk volna visszavágni az Ajkának. A gyakorlásaink rendben voltak a héten. A stabilitást tűztük ki célul, ám a 3. percen ez már borult is. Ennek ellenére próbáltuk tenni a dolgunkat. A bekapott gólt leszámítva működött nagyrészt a védekezés. Sok labdát szereztünk, de nagyon rossz százalékban tettük azt előre, sokat elpazaroltunk. Így nehéz volt támadást építeni. Rossz érzékkel indítottunk, inkább az ajkai kapus kaparintotta meg ezeket. Szünetben kértem a megbeszélt feladatok betartását és a technikai hibák csökkentését. Bátrabban játszottunk, volt egy jó 20 percünk, de a kapuralövések helyett inkább passzoltunk, így a befejező mozdulat hiányzott. Az Ajka élt a lehetőségeivel. Gartner Raul és Tóth Attila nőttek fel a minőségi ellenfélhez, ez azonban csapatszinten kevésnek bizonyult. Megyünk Győrbe, ott próbálunk meg javítani: dolgoznak a srácok, látjuk a kiutat, bízom abban, hogy meg is találjuk

– nyilatkozta Nagy Krisztián vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok