Lurkó UFC U17 – Soproni FAC 1900 U17 2–0 (1–0)
Lurkó UFC U17:
Pfeiffer – Karáth, Szabó B., Szár, Verebélyi (Neubauer, 69.) – Dénes (Molnár M., 69.), Vajda., Nagy D. (Rosta, 85.), Késmárki (Kacsó, 80.) – Mesics-Leiner – Nemesvári (Csurgai, 80.). Vezetőedző: Somlai Roland.
Gólszerzők: Nemesvári (43., 1–0), Karáth (91., 2–0)

Az első tavaszi kör utolsó fordulójában a Soproni FAC 1900 ellen játszott a Lurkó UFC U17 (2006).

Sosem látott felállásban szerepelt Somlai Roland és Molnár Károly együttese: a mieinknél a kapusaink is szerephez jutottak a mezőnyben. Nem alakult ki folyamatos játék, ám az első félidő hajrájában így is vezetést szerzett a Lurkó UFC U17 (2006): Nemesvári Olivér távoli bombája talált utat a kapuba.

A második félidőben felpörögtünk, sorra alakítottuk – és sajnos hagytuk is – ki a helyzeteket. A kapufa sem volt velünk… A hajrában aztán Karáth Kevin lépett fel egy akcióhoz és nagy gólt rúgott, így a zöld-feketék 2–0-ra győztek és vezetik az alsóházi csoportot.

Sajnos kulcsjátékosok hiányoztak a keretünkből, nem vártuk könnyű helyzetben a találkozót. A védelmünket hétről hétre át kell szervezni, hátvédeink közül kifejezetten egyik játékos sem védekező játékos. Szerencsére jól megoldották ma is a srácok, szervezetten küzdöttek hátul, míg Pfeiffer Noel ziccert is védett. Az első félidő kifejezetten alacsony színvonalú volt, ám Nemesvári távoli lövése a léc alá vágódott, így vezetéssel mentünk szünetre. A második félidőben sikerült ráébreszteni a srácokat, hogy ennél több van bennünk, igy magasabb fokozatra kapcsoltunk. Ekkor már gólhelyzetek tömegét dolgoztuk ki, de sokszor a soproni kapust tettük naggyá. Mesics-Leiner például kétszer is ziccert hibázott, de Szabó Bencének is volt két fejese az ötösről, amit sikerült hárítania a vendégkapusnak. Dénes Zoltán is az alapvonalról visszatett labdát lőtt a kapusba – kétszer is. Mindeközben Késmárki kétszer a kapufát találta el, igy benne volt a levegőben, hogy ha a soproniak egyszer elmennek egy kontrával, akkor egyenlíthetnek is. Szerencsére a védelem állta a sarat. Aztán a hosszabbítás pillanataiban a remekül játszó Karáth távolról eresztett el egy sistergős bombát, ami a jobb felső sarokban kötött ki. Bár nehézkes volt a mai mérkőzés, minden győzelmet meg kell becsülnünk. Főleg így, hogy a három kapusunkból ketten a mezőnyben kapnak szerepet. Nagy Donát például remek teljesítménnyel állt helyt, úgy gondolom az egész mezőnyben a legtöbb sikeres csel az ő nevéhez fűződött és többször is pontosan centerezett az alapvonalról, nem rajta múlt, hogy assziszt nélkül maradt… Úgy gondolom, ha a játék nem is volt sziporkázó, az elismerés mindenkinek jár. Három visszatérő játékosunk is rengeteg kihagyás után próbálta kihozni magából a maximumot, úgyhogy ezek tudatában dicséretes az eddigi tavaszi szereplésünk

– mondta Somlai Roland.

 

 

 

  • Csatolt dokumentumok