Lurkó UFC U19 – Balatonfüredi USC U19 4–0 (1–0)
Lurkó UFC U19:
Kiss B. – Varga T., Vajda, Ágoston, Szabó B. (Szabó K., 54.) – Nagy D. (Prógli, 46.), Döbör, Horváth B. (Szár, 46.), Makkos – Holtay (Wágner, 46.), Menzhelieiev.  Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Nagy D. (41., 1–0), Makkos (54., 2–0), Prógli (64., 3–0), Menzhelieiev (77., 4–0)

Negyedik mérkőzését játszotta az U19-es Regionális Bajnokság Nyugati szekciójának Alsóházi csoportjában, a Balatonfüredi USC Alig-alig passzoltunk pontosan egymáshoz, szervezetlenek voltunk és sok volt a technikai hiba – egyedül a védelemre nem lehetett panasz. Jól játszott az ellenfél – az egyébként sportszerű találkozón. A fiatal Menzhelieiev Yehor remek passzt adott Nagy Dominiknak, aki remekül lépett be a büntetőterületen belülre és lőtt a kapuba, 1–0 – ez volt az egyetlen lehetőségünk ebben a játékrészben.

A második gólra az 54. percig kellett várni: megint „Igor”-tól jött a labda, Makkos Máté pedig 16 méterről szerezte meg a második gólt. Domináltunk és újra betaláltunk: egy rossz kirúgást Prógli László vett le, és 30 méterről vágta a kapuba – látványos találat volt. A 77. percben Döbör Levente indította Menzhelieiev Yehort, aki elérte az elérhetetlennek tűnő labdát, becsapta a bal belső védőt és a kapust is elfektette, megszerezve harmadik kanadai pontját ezen a meccsen és kialakítva a 4–0-s végeredményt.

Nagyon ránk fért ez a győzelem! Sok mindent megbeszéltünk az öltözőben, de csapatszinten fáziskéséssel küszködünk… Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, mindössze egy helyzetünk volt, de azt gólra is váltottunk. A Balatonfüred kulturáltan futballozott, szimpatikusan játszottak, a szünetig nem volt különbség a két együttes között. Szünet után sokkal több helyzetet alakítottunk ki és ez gólokban is megmutatkozott. Szeretném kiemelni Menzhelieiev „Igor” Yehort, aki három gólban is meghatározó szerepet játszott, de a másik U16-os játékos, Szabó Kevin is kellemes meglepetés volt számomra, míg Vajda Dávid is remek szélsővédőjátékot mutatott. A második félidőért a teljes társaságot dicséret illet, külön örülök annak, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót

– nyilatkozta Janzsó László vezetőedző.  

  • Csatolt dokumentumok