Hévíz SK U13Lurkó UFC U13 6–4 (1–2, 1–0, 2–0, 2–2)
Lurkó UFC U13:
Palatin – Pék, Gombos, Győrvári, Berta, Takács, Rajtosics, Kraller, Szakács, Széplaki, Sántha, Pencz, Szalay, Polgár. Vezetőedző: Pál Gergely.
Gólszerzők: Szakács (8., 0–1; 18., 1–2), Kraller (66., 4–3), Polgár (75., 4–4)

A Regionális U13-as bajnokság Nyugati-csoportjában a Lurkó UFC U13 (2010) Hévízre látogatott. A mieink szerezték meg a vezetést Szakács Benedek révén, majd, amikor a 17. percben kiegyenlítettek a zöld-fehérek, a középkezdést követően hamar betalált megint Beni, így az első negyed után 2–1-re mi vezettünk.

A két középső negyedben azonban nem sikerült betalálnunk. A másodikban kiegyenlítettek a fürdővárosiak, majd a harmadikban kétgólos előny építettek fel. Mi azonban nem adtuk fel, és az utolsó felvonásban Kraller Noel és Polgár Ádám találataival kiegyenlítettünk öt perccel a meccs vége előtt. Hajtottunk a győztes gólért, ám egy előrevágott labda után a hazaiak találtak be, sőt, még egyszer, így 6–4-re ezen a napok ők tudtak nyerni.

 

A mérkőzés nagy részében görcsösen, pontatlanul, dekoncentráltan fociztunk. Rengeteg technikai hibát vétettünk, a pár méterre álló társnak sem sikerült pontosan passzolnunk a labdát. Mondhatom ezt annak ellenére, hogy az első negyedet Szakács Beni két góljának köszönhetően még megnyertük… Jól jellemzi ezt az időszakunkat, hogy a hévíziek első góljánál a büntetőt kivédő kapusunkról kipattanó labdára négy hazai játékos érkezett, tőlünk senki sem! A „célfocit” játszó – a labdát mögénk, az üres területekre berugdosó – agresszívan védekező ellenfelünk ráérzett a bizonytalankodásunkra és rendre kihasználta a csapat és egyéni védekezésben elkövetett hibáinkat. A kidolgozott helyzeteinket vagy a kapu mellé, vagy a kapusba rúgtuk, futottunk az eredmény után. A mérkőzés utolsó negyedére összekaptuk magunkat, „felvettük a kesztyűt”, pontosan és eredményesen játszva helyzetek tömkelegét alakítottuk ki és sikerült egyenlítenünk! Az utolsó percekben a győzelemért mindent egy lapra feltéve támadtunk, de nem sikerült már gólra váltanunk a lehetőségeinket. Ellenben a hévíziek két előre vágott labdából ismét betaláltak, eldöntve a mérkőzést. Az utolsó percekben bekapott gólok a rutintalanságunk számlájára írhatóak. Nem szoktam a játékvezetővel foglalkozni, de a játékosaim védelmében szeretném elmondani, hogy néhány durva belépő és egy könyöklés is megtorlatlan maradt, még szabadrúgást sem kaptunk! A büntetőnél valóban szabálytalankodtunk, de előtte az alapvonalon túlról „húzta” vissza a hévíziek játékosa a játékszert. Az ellenfél kapuja előtt, messziről is jól láthatóan kézzel elütött labda sem ért büntetőt nekünk… Fel a fejjel srácok, legközelebb az első pillanattól kezdve akkora akarással és összpontosítással kell játszanunk a mérkőzéseken, mint tettük azt Hévízen az utolsó negyedben! Hajrá, Lurkó

– nyilatkozta Pál Gergely vezetőedző.

 

  • Csatolt dokumentumok