Lurkó UFC U13 – Tapolcai IAC VSE U13 1–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0)
Lurkó UFC U13:
Palatin Tamás – Sántha Zalán, Gombos Zalán, Kraller Noel, Pencz Milán, Takács Dominik, Pék Zalán, Polgár Ádám, Rajtosics Hunor, Berta Péter, Kiss Benedek. Vezetőedző: Pál Gergely.
Gólszerző: Gombos (51., 1–1)

Ősszel Tapolcán óriási meccset játszott egymással a két együttes: akkor a tapolcaiak 2–0-ra vezettek, innen egyenlített a Lurkó UFC, majd a hajrában megint a Veszprém megyeiek találtak be, így az a meccs 3–2-es TIAC-sikerrel zárult. Szerettünk volna visszavágni. Ezt nehezítette, hogy a találkozó elején esett az eső, csúszóssá vált a pálya. A 36. percben a vendégek szerezték meg az előnyt, ám negyedóra múlva Gombos Zalán távoli lövésse bombaként csapódott a tapolcai kapuba, 1–1. Elkövettünk mindent a győztes találat megszerzéséért, nagy küzdelemben közelebb álltunk a győzelemhez, ám ez elmaradt, így 1–1-es döntetlennel ért véget a meccs.

Egy nagyon kellemetlen stílusban futballozó ellenfelet láttunk vendégül vasárnap délután. Határozottan, zártan védekezett a Tapolca. Néhány esetben a durvaság határát súrolva próbáltak meg labdát szerezni, ha pedig ez sikeres volt, gyorsan építették fel a támadásaikat. A játékosaimat láthatóan meglepte az ellenfél agresszivitása, kapkodva, pontatlanul és idegesen játszottunk. Nem a saját játékunkkal foglalkoztunk, belementünk az "adok-kapokba", és általában nem mi adtunk... A mérkőzés fele nagyjából így telt el, ráadásul a tapolcaiak egy jól eltalált szabadrúgásból megszerezték a vezetést. A "nagyszünet" után a játék szinte minden elemében fel tudták javítani teljesítményüket a srácok. Megnyugodtunk, határozottabban védekeztünk, bátrabb letámadásokból sok labdát szereztünk, gyorsabban és pontosabban építkeztünk, mertünk végre távolabbról is kapuralövésekkel próbálkozni. A befejezéseknél hiányzott még egy kicsivel több koncentráció vagy szerencse, úgy érzem közelebb álltunk a győzelemhez. Ma megmutatták a gyerekek, hogy van tartása a csapatnak, nagyot küzdve képesek voltak "felállni", egyenlíteni és mindent megtettek a győzelemért. A döntetlen ellenére felemelt fejjel jöhettünk le a pályáról egy fizikailag megterhelő mérkőzés után, a hozzáállással, akarással elégedett vagyok. Köszönjük szépen az egész heti "munkáját" Kiss Benedeknek, az U12-es (2011) korosztályunk játékosának! Több poszton is megmutatva tudását, bátor, lelkes futballal mutatkozott be az egy évvel idősebbek között bajnoki mérkőzésen! Hajrá, Lurkó

– értékelt Pál Gergely a mérkőzést követően.

  • Csatolt dokumentumok