TARR Andráshida SC U19 – Lurkó UFC U19 1–2 (0–0)
Lurkó UFC U19:
Gácsi – Prógli, Szabó B., Ágoston, Varga T. – Halász, Döbör (Szabó K., 46.), Horváth B., Wágner – Makkos, Holtay. Vezetőedző: Janzsó László.
Gólszerzők: Makkos (73., 1–1), Varga T. (85., 1–2)

A Regionális U19-es bajnokság Nyugati-szekciójának Alsóházi csoportjában immáron ötödik – a héten a második – mérkőzését játszotta Lurkó UFC U19 (2004-2005).

A hazaiak abszolút megszervezték a védekezésüket, így kevés lehetőséget tudtunk kialakítani az andráshidaiak kapuja előtt. Sőt, a fordulást követően ők találtak be: egy előrevágott labda után szereztek vezetést az 51. percben. Mi nem estünk kétségbe, és az utolsó 20 percben megfordítottuk az eredményt. A 73. percben Varga Tamás szépen ment el a szélen, majd beadását Makkos Máté remek mozdulattal fejelt a kapuba, 1–1. Fordított felállással szereztük meg a győztes találatot: Makkos Máté pontos kiugratását Varga Tamás szépen vette át a labdát majd a második érintőjéből nagy gólt rúgva, 1–2.

Sérülések és betegségek, illetve családi elfoglaltság miatt szűk kerettel vágtunk neki a mérkőzésnek. Agresszivitással és előre vágott labdákkal nézünk szembe, ha a hidaiakkal játszunk: az első félidőben nagyon rá is kezdtek, és a lendületek nem is hagyott alább. Pozitívum, hogy megfelelő alázattal és ehhez párosuló önbizalommal léptünk pályára. Voltak apró hibáink, a futballunk megvolt, de a helyzeteinket az első játékrészben nem sikerült értékesítenünk. Amit a bekapott gólnál elrontottunk, azt csapatmunkával és csapatkohézióval kijavítottuk ezek után. Hátrányban határozottan futballoztunk, és Varga Tamás kiemelkedő produkciójával megfordítottuk az eredményt, nem kisebbítve ezzel Makkos Máté és a többiek teljesítményét. A csapatérdek megelőzte az egyéni érdekeket, ez pedig abszolút eredményre vezetett. Talán a hazaiak elhitték, hogy megnyerték a mérkőzést, mi azonban felszabadultan játszottunk és ma ez volt a nyerő

– nyilatkozott Janzsó László a találkozót követően.

 

 

  • Csatolt dokumentumok