Lurkó UFC U16 – Haladás VSE U16 1–1 (1–1)
Lurkó UFC U16:
Tizedes – Tancsics, Pénzes, Baldauf, Kovács N. – Biró B., Menzhelieiev, Kolozsvári (Bertha, 65.) – Szabó M. M. (Szabó D., 88.), Berzlánovich (Varga M., 46.), Grádvohl (Csóri, 46.). Vezetőedző: Berning Adrián.
Gólszerző: Berzlánovich (44., 1–1)

A Regionális U16-os bajnokság Kiemelt Nyugati-csoportjában szombathelyi városi rangadót rendeztek. A Haladás VSE áll jobban a tabellán: ők a dobogó alsó fokát foglalták el a forduló előtt, míg mi a 8. pozícióban vártuk a derbit.

Fásultan futballoztak a mieink, főleg az első játékrészben voltunk bátortalanok. A 25. percben vezetéshez jutott a HVSE: a saját térfelünkön szereztünk labdát, indítottuk volna a kontrát, ám eladtuk a játékszert. A rendezetlen védelmünkön könnyen léptek át a zöld-fehérek és korábbi játékosunk, Lajos Dávid átlövésből talált be, 0–1. Nem igazán tudtunk változtatni ezek után sem, ám az első félidő hajrájában mégis egyenlítettünk. Egy oldalról belőtt szabadrúgás után Berzlánovich Máté pöckölte a kapuba a labdát közelről, 1–1.

Sikerült jobb produkcióval kirukkolni a fordulás után. Igaz, ez nagy helyzetekben nem mutatkozott meg, cserébe a Haladásnak sem engedtünk lehetőségeket, így ez a városi derbi döntetlennel ért véget.

Az első félidőben nem játszottunk jól, nem hoztuk a tőlünk megszokott színvonalat és teljesítményt. A csapatrészek közötti kohézió nem működött ezúttal, pontatlanok voltunk, nem kommunikáltunk megfelelően. A taktikai feladatokat sem tartották be a srácok, túl mélyen védekeztünk. Változtattunk a szünet után, erre már lehet építeni a következő mérkőzéseken! Többet birtokoltuk a labdát, magasan kezdtük a letámadást, de igazi nagy helyzet nem adódott egyik kapu előtt sem. Egy pontot érdemeltünk ma, de mi tudtunk ennél sokkal jobban futballozni

– nyilatkozott Berning Adrián a mérkőzést követően.  

  • Csatolt dokumentumok