Lurkó UFC U16 – Budai FC U16 1–1 (1–0)
Lurkó UFC U16:
Varga B. – Tancsics (Csóri, 61.), Pénzes, Baldauf, Kovács N. – Biró B., Szabó K., Menzhelieiev – Kolozsvári, Grádvohl (Bertha, 46.), Szabó M. M. Vezetőedző: Berning Adrián. 
Gólszerző: Menzhelieiev (22., 1–0)

Immáron a 19. fordulót rendezték meg a Regionális U16-os Kiemelt bajnokság Nyugati-csoportjában: a Lurkó UFC a Budai FC-t fogadta. Ősszel, fordított pályaválasztással a fővárosiak nyertek, így szerettünk volna visszavágni azért a vereségért.

A meccs legelején még ők birtokolták többet a labdát, ám 10 perc után átvettük az irányítást, a fölény pedig éppen az első félidő felénél érett góllá. Tancsics Kornél remekül lépett fel a támadóharmadba, és egy beadás után Yehor "Igor" Menzhelieiev észlelte gyorsan a lepattanót, és ezzel vezetéshez jutottunk, 1–0. Nem sokkal később az ellenfél térfelén labdát szereztünk: jól mértük fel, hogy rendezetlenek a budaiak. A jobb szélen kerültünk mögéjük, Szabó Máté Mihály azonban lábon rúgta a rárontó kapust. 

Jól kezdték a zöld-feketék, mégis váratlan egyenlítettek a vendégek. Egy erős színészi alakítás után 11-eshez jutottak a fővárosiak, amit értékesítettek is: ezek után hajtottunk a győztes találatáért, de nem sikerült begyömöszölni, így két pont benneragadt ebben a meccsben. 

Úgy gondolom, három pontot érdemeltünk volna. A mérkőzés végeredményét nézve nem lehetek elégedett, játékunk és a kialakított helyzetek alapján nyernünk kellett volna. A vezetés után 2-3 ziccerünk is volt, lezárhattuk volna a találkozót, amit egyébként jól kontrolláltunk. Egy véleményes 11-eshez jutottak a vendégek, ezt értékesítették is – azért is fájó a pontvesztés, mert ezen kívül nem forgott veszélyben a kapunk. Nyomás alatt játszott mindkét csapat, ilyen találkozókra van szükség ahhoz, hogy szintet lépjünk. A csapatjáték működött, ezzel elégedett lehettem. Szeretném, hogy megmaradjon ez az egység és csapatként lépjünk tovább: a mutatott játékhoz gratulálok

– nyilatkozta Berning Adrián vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok