III. Ker. TVE U16 – Lurkó UFC U16 4–1 (2–0)
Lurkó UFC U16:
Varga B. – Tancsics (Szabó D., 68.), Pénzes, Baldauf, Kovács N. - Biró B., Szabó K., Menzhelieiev - Kolozsvári, Haág (Grádvohl, 64.), Szabó M. M. Vezetőedző: Berning Adrián. 
Gólszerző: Szabó M. M. (53., 2–1)

A Regionális U16-os bajnokság Kiemelt Nyugati csoportjában a fővárosba utazott a Lurkó UFC U16 (2007). Berning Adrián és Kálócz Zsolt együttese a bajnokságot toronymagasan vezető III. Kerületi TVE játékosaival nézett farkasszemet. A zöld-feketék kombinatív játéka meglepte a hazaiakat, akik nem is találtak fogást a mieinket. A 25. percig abszolút működött a Lurkó UFC taktikája, ekkor azonban egy védősorbeli egyéni hiba utáni lecsorgó labdából betaláltak, 1–0. Előttünk adódtak óriási helyzetek ezek után, benne volt a meccsben az egyenlítés – ehelyett az erre az időszakra igazán felpörgő, jó minőségű futballt bemutató hazaiak egy kontra végén értékesítették a helyzetüket, így kétgólos hátrányban mentünk pihenőre. 

Az első félidő játéka rendben volt, amit folytatni tudtunk a szünet után is. Magasan védekeztünk, próbáltunk letámadni. Egy középpályás presszing után Menzhelieiev Yehor passzát Szabó Máté Mihály a rárontó kapus mellett lőtte a kapuba, 2–1. Az egyenlítő találatért hajtottunk, ám az utolsó negyedórára a saját magunk által diktált tempóban egy kicsit elfáradtunk és a meccs hajrájában már csak a III. Kerület talált be, így a bajnoki cím várományosa nyerte meg a mérkőzést 4–1-re.

Úgy érzem, magas kvalitású mérkőzésen vagyunk túl. Bátran kijelentem: megnehezítettük a tabellaelső dolgát! Nagyon jó erőt képviselnek a kerületiek, magas színvonalú focit mutattak be: ma ehhez a feladathoz abszolút felnőttünk! Az eredmény csalóka, a helyzeteink megvoltak, egy pontra rá is szolgáltunk volna. A 75. perctől elfáradtunk, többet volt náluk a labda ebben a periódusban. Nekünk maradnunk kell ezen a megkezdett úton. Ez a játszós futball tetszik nekem, nagy potenciál van a csapatomban, ha egy ilyen jó együttes ellen ilyen produktumra vagyunk képesek. A srácok az eredmény miatt csalódottak, mert érezték, hogy több is van ebben a játékban. Gratulálok a pályára lépőknek, folytatjuk a munkát, hogy elérjük céljainkat. Nagyon büszke vagyok a srácokra

– mondta Berning Adrián vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok