Balatonfüredi USC U12 – Lurkó UFC U12 1–3 (1–1, 0–1, 0–1, 0–0)
Lurkó UFC U12:
Németh Á. – Poszavecz, Horváth N., Wilcsek – Máté, Süle – Szabó, Kiss Be., Horváth D. Cserék: Bajzek, Barta Á., Barta N., Zsarnay, Kiss Ba., Lakner. Vezetőedző: Orbán Dániel.
Gólszerzők: Kiss B. (11., 0–1; 54., büntetőből, 1–3), Horváth D. (39., 1–2)

Balaton, napsütés és egy jól előkészített élőfüves pálya várta a csapatokat a bajnokság utolsó fordulójában. Az egy korosztállyal idősebbek előttünk játszottak, így a fennmaradó időt közös fagyizással és meccsnézéssel használtuk ki. Mindkét csapat bátran kezdte az első játékrészt, betalálni nekünk sikerült Kiss Bendő révén, egy kiugratás után. Még az első negyedben egyenlíteni tudott a hazai gárda, Horváth Zoltán iramodott meg a szélen és több játékost is lefutva helyezte a hosszú sarokba a labdát.

A második negyed szintén kiegyenlített játékot hozott, a játékrész végén Horváth Dani szerzett gólt újfent egy kiugratás után, úgy, hogy még éppen a saját térfeléről indult.

A harmadik negyedtől a hazaiak többször reklamáltak futball helyett, ezért három sárgát is kaptak, valamint a fő veszélyforrásukon, a gólszerző és végig lendületesen játszó Horváthon remekül védekezett Bajzek, egyre kevesebb területet engedve a szélső támadónak. A negyed legvégén Horváth Danit buktatták a büntetőterületen belül, a büntetőt pedig Kiss Bendő passzolta el a kapus mellett magabiztosan, megszerezve ezzel második gólját.

Az utolsó negyedben tovább támadtunk, helyzeteink száma és minősége megvolt, azonban gólt már egyik csapat sem szerzett.

Jó mérkőzést játszottunk egy hasonló felfogással rendelkező és játszó ellenfél ellen. Végig nyomás alatt kellett teljesítenünk, ez pedig nagyban segíti a srácok fejlődését, hiszen leszűkült térben és időben is a legjobb döntést kell hozniuk, és így is tettek! A mérkőzés nagy részében tetszetős támadásokat vezettünk, labdakihozatalaink és védekezésünk is jól működött egyéni és csapatszinten is. Ellenfelünk szintén agresszívan letámadott, így a pontos labdakihozatalaink után lapos indításokkal sokszor tudtuk támadni a védelmük mögötti üres területet. Védelmünket már dicsértem, többször önfeláldozóan szereztek labdát, amiből aztán ismét építkezni tudtunk, de mögöttük volt egy remek kapusteljesítmény is, ugyanis kulcspillanatokban Németh Áron 2-3 ziccert is megfogott. A második félidő hevesebb pillanataiban koncentráltak maradtunk, saját focinkkal foglalkoztunk és alapelveinket tartottuk szem előtt – ez végül egy szép idegenbeli győzelmet ért. Gratulálok a srácoknak, jó játékkal sikerült zárnunk a bajnokságot, úgy gondolom így keretbe tudtuk foglalni az egész szezonban nyújtott teljesítményünket

– mondta Orbán Dániel vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok