UDSE U15 – Lurkó UFC U15 2–0 (1–0)
Lurkó UFC U15:
Szalai-Horváth – Gudui, Andor, Lakner, Horváth Z. (Gombos, 57.) – Vert Zs. (Vincze, 81.), Varga N. – Tompa (Molnár G., 73.), Babarcki (Poór, 73.), Bertók (Polgár Á., 81.) – Gartner. Vezetőedző: Iszak Sándor.

A Regionális U15-ös bajnokság Alap szekciójának felsőházi győztesei rájátszás során dönthetik el, ki kerül a 2024/2025-ös U16-os küzdelemsorozatának kiemeltjei közé. A Lurkó UFC U15 (2009) a fővárosi UDSE elleni párosmérkőzéssel kezdte meg a rájátszást, az első találkozónak az ASR Gázgyár Sporttelepének nem a legideálisabb füves pályája adott otthont.

A 3. percben két egyéni hibát is elkövettünk, ebből betaláltak a hazaiak, 1–0. Az UDSE a középpályán próbált letámadni, nagyon sokat szabálytalankodtak, ha nem tudtak labdát szerezni. Mezőnyben folyt sokáig a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Egy lehetőségünk adódott, de Babarcki Dominik beadása elment keresztben a kapu előtt.

A szünet után próbáltunk változtatni, de inkább a „darálás” ment tovább. Egy bal oldali akció és kényszerítő végén a 62. percben is betaláltak a hazaiak. Bennünk volt a szépítés lehetősége, Poór Botond a kapussal szemben állt már, azonban sokáig kivárt, így a védők az utolsó pillanatban tisztázni tudtak. Az első meccset tehát 2–0-ra a budapestiek nyerték meg.

Próbáltuk olyan állapotba hozni a gyerekeket, hogy úgy álljanak hozzá a meccshez, mint a többi bajnokihoz. A meccs kezdeti időszakában azonban az izgulás volt még a meghatározó, talán emiatt is követtünk el hibákat az első gólt megelőzően. Amire készültünk, hogy fizikálisan sok lesz a párharc, az be is igazolódott. Az elején ez nem tetszett nekünk, de kezdtük felvenni a ritmust a 20. perctől. Ekkortól kiegyenlítettebb lett a játék. A II. félidőre próbálkoztunk néhány változtatással, ám ezek nem sikerültek, és a mai meccset megpecsételte a második gól. Kiemelkedő volt az iram, látszott, hogy egyik mindkét csapat számára rendkívüli ez a találkozó. Készülünk a szerdai visszavágóra, mentálisan el kell hinnünk, hogy semmi sem veszett el, hiszen tudjuk, hogy ennél tudunk sokkal jobban futballozni

– értékelt az első találkozót követően Iszak Sándor vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok