Főnix-Gold U16 – Lurkó UFC U16 5–2 (2–1)
Lurkó UFC U16:
 Varga B.  (Tizedes, 61.) – Tancsics, Pénzes, Baldauf, Kovács N. (Grádvohl, 61.) – Biró B. (Bertha, 61.), Szabó K., Menzhelieiev – Kolozsvári, Berzlánovich (Haág, 46.), Szabó M. M. Vezetőedző: Berning Adrián. 

Gólszerzők: Szabó M. M. (25., 0–1), Szabó K. (89., 5–2)

Az U16-os Kiemelt Regionális bajnokság Nyugati-csoportjában a Lurkó UFC Székesfehérvárra látogatott. Ősszel 2–2-es döntetlent játszottunk hazai környezetben a Főnixszel, talán mi álltunk akkor közelebb a győzelemhez, még úgyis, hogy a 90. percben szerzett Bertha Marcell-góllal alakult ki a 2–2-es végeredményt. 

Ahogy akkor, most is mi rúgtuk a meccs első és utolsó gólját. A 25. percben Szabó Máté Mihály révén szereztük meg a vezetést. Felépített akció végén a jobb oldali védő mögé kerültünk, Menzhelieiev Yehor centerezését pedig Szabó Máté Mihály váltotta gólra. Nyolc perc múlva egyenlítettek a hazaiak, majd a 40. percben egy értékesített 11-essel már ők voltak előnyben: a dolog szépséghibája, hogy a bemondott kezezésre megítélt büntetőnél védőnk oldalát-hátát találta el a labda.  

A szünetet követően tíz perc telt el, amikor megszerezték a harmadik góljukat, míg a félidő felénél újból betaláltak, így eldőlt a három pont sorsa. A hajrában aztán megrúgták ötödik góljukat, amire mi Szabó Kevin révén válaszoltunk: a félpályáról ívelt kapura, ami a hálóőr kezei között a kapuba jutott, ezzel alakult ki az 5–2-es végeredmény.

Reálisan értékelve a mérkőzést: a mai játékunk nem volt igazán megfelelő. Tudunk mi ennél sokkal jobban játszani! Igaz, vezetést szereztünk, és az első gólig rendben is voltunk, de túl sok párharcot veszítettünk a középpályán, amiből mindig jöttek a hazaiak. Sajnos egy tévesen megítélt 11-essel megfordították az eredményt a fehérváriak. Ez pedig morálisan nagyon megfogott bennünket. Nem is tudtunk ebből felállni. Sokkal jobb teljesítményre lesz szükség a későbbiekben

– nyilatkozta Berning Adrián a mérkőzést követően.  

 

 

  • Csatolt dokumentumok