Megkezdődtek az Európa-bajnoki selejtezők Marco Rossi kerete számára. Ahogy arról beszámoltunk: a szövetségi kapitány két Lurkó UFC-nevelésnek küldött meghívót, Hegyi Krisztiánnak és Varga Barnabásnak.

Bulgária ellen léptek pályára telt ház előtt a Puskás Arénában a meggypiros mezesek. A mieink már a 7. percben megszerezték a vezetést Vécsei Bálint góljával, majd szűk húsz perc múlva a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik lőtt elképesztően nagy gólt szabadrúgásból, 2–0. A meccs aztán eldőlt a 39. percben, amikor Ádám Martin találatával már három volt közte.

Fordulás után a bolgárok már egyszer-egyszer eljutottak a kapunkig, de igazán komoly veszélyt nem jelentettek. Aztán az 59. percben cserét jelzett a játékvezető-asszisztens: Ádám Martint Varga Barnabás váltotta! Barni igyekezett megszerezni, majd megtartani a labdákat, úgy, hogy ebben a periódusban már nem helyezett túl nagy hangsúlyt a válogatott a támadásokra. Imponáló első félidő és magabiztos második játékrész után megérdemelten győztünk 3–0-ra.  

Mindez azt jelenti, hogy Stieber Zoltán, Koman Vladimir, Kovács István, Devecseri Szilárd után újabb válogatott adott Magyarországnak a Lurkó UFC!

  • Csatolt dokumentumok