A Balogh Bence vezette Lurkó UFC U10 (2013) Dél-Stájerországba, Gabersdorfa utazott, ahol Borsits Boldizsár, Földes Gergő, Poór Boldizsár, Reiber Bence, Cséve Gergő, Petre Antonio, Veres Regő, Jáger Ármin és Németh Botond összeállításban szerepeltek nemzetközi tornán.

A mieink a csoportban a JAZ GU-Süd, az ASKÖ Donau Linz és az SV Justiz Kids (mind osztrák), vaamint a végső győztes NK Krka Novo Mesto (szlovén) csapataival mérhette össze a tudását. Az első mérkőzésen nagyon megilletődötten játszott a csapat. Próbáltuk a labdakihozatalokat alkalmazni, de az ellenfél letámadása nagyon nem ízlett nekünk és könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. A második mérkőzésen már sokkal bátrabban és kezdeményezőbben játszottunk, a kapu előtt is adódtak lehetőségek, de nem sikerült egyet sem gólra váltanunk. A harmadik mérkőzésen játékban teljesen partiban voltunk, a gyerekeknek sikerült felvenni a torna ritmusát. A negyedik mérkőzésen a későbbi győztes szlovén csapat ellen is kiválóan játszottunk, de pontokat innen sem sikerült szereznünk. A csoport ötödik helyen zártunk, így nem jutottunk a legjobb 16 közé.

Annak ellenére, hogy nem volt eredményes a torna számunkra, én nagyon elégedett vagyok a gyerekek hozzáállásával. Számunkra elég nagy kontraszt volt, hiszen itt jóval nagyobb tempót diktáló, agilisabb, kombinatívabb focit játszó csapatok ellen mérkőztünk meg, mint azt a Bozsik-tornák során megszoktuk. Sokkal gyorsabban kellett döntést hozni, nyomás alatt labdát kihozni, labda nélküli intenzívebb mozgást alkalmazni. Ezeket csakis kizárólag ilyen tornák alkalmával tudjuk gyakorolni. Csak ismételni tudom önmagam: ebből kellene minél több, hogy a gyerekek a megfelelő ütemben fejlődjenek

– értékelte a napot Balogh Bence.

  • Csatolt dokumentumok