Lafnitztal U14 – Lurkó UFC U14 2–2 (2–2)
Lurkó UFC U14 (keret):
Szalai-Horváth Alex, Gáspár Bence – Gudui Dániel, Gombos Zalán, Lakner Olivér, Andor István, Varga Nimród, Tompa Ádám, Bertók Gergő, Farkas Bendegúz, Molnár Gábor, Gartner Raul, Rigó Vince, Takács Dominik, Polgár Ádám. Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerző: Gartner (9., 0–1; 38., 2–2)

Egy újabb külföldi meghívásnak tett eleget U14-es együttesünk, ezúttal a Lafnitztal csapata hívta ki a mieinket egy hétközi felkészülési mérkőzésre az őrvidéki Ókörtvélyesen (Eltendorf). A találkozónak az eltendorfi stadion adott otthont, ahol remek körülmények, kiválóan előkészített pálya fogadta a csapatokat. A 9. percben Varga Nimród egy szép támadás végén remekül ugratta ki a bal szélen Farkas Bendegúzt, akinek tökéletes centerezését Gartner Raul juttatta a hálóba, 0–1. A kiváló erőt képviselő hazaiak ezek után a maguk javára fordították az eredményt, ám az első félidő hajrájában egyenlítettünk. A 38. percben Andor István szerzett labdát a bal oldalon, a megszerzett labdával Gartner Rault játszotta meg, aki egy lefordulást követően, 18-20 méterről lőtt a léc alá. 

A második félidőben inkább előttünk adódtak lehetőségek, ám újabb gól nem született, így 2–2-vel zárult az osztrák–magyar-ütközet.  

Iramát tekintve mindenképpen az idei szezon egyik legjobb találkozóján vagyunk túl. Remekül működött a letámadásunk, sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén, melyek után ígéretes helyzeteket sikerült kialakítanunk. Ellenfelünk nem találta az ellenszert a feltolt védekezésünkre, ezt követően inkább hosszú indításokkal próbálkoztak, a góljaikat is ilyen szituációk után szerezték. A második félidőben a fáradtság jeleit véltem felfedezni a csapatomon, ami nem is meglepő, hiszen három nap alatt ez volt a második mérkőzésünk, illetve van olyan játékosom, akinek az elmúlt négy napban ez volt a harmadik találkozója. Ennek ellenére mi tudtunk dominálni ebben a játékrészben is, mi álltunk közelebb a győzelem megszerzéséhez, sajnos azonban a befejezéseink nem sikerültek, mert vagy a kapufának, vagy egy becsúszó lábnak mindig sikerült tisztáznia. Sajnos mi sem mindig a jó döntést választottuk az ellenfél kapuja előtt, ám ez is a fáradtság számlájára írható. Egy, a gyerekek fejlődése szempontjából újabb hasznos nemzetközi találkozót játszhattunk, aminek kifejezetten örülök

– nyilatkozott Joó Bálint a mérkőzést követően.

 

  • Csatolt dokumentumok