Lurkó UFC U14 – SC Sopron U14 4–2 (2–1)
Lurkó UFC U14:
Szalai-Horváth (Gáspár, 41.) – Gudui, Horváth S. (Vincze, 60.), Tompa (Rigó, 75.), Andor (Győrvári, 73.) – Vert Zs., Lakner, Varga N. – Farkas B. (Molnár G., 75.), Gartner, Szakács (Bertók, 41.). Vezetőedző: Joó Bálint.
Gólszerzők: Szakács (21., 1–0), Farkas B. (38., 2–1), Varga N. (45., 3–1), Gartner (70., 4–2)

Az őszi bajnok, Sopron együttesét látták vendégül Joó Bálint tanítványai. A forduló előtt a piros-fehérek a második, míg a mieink eggyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel a harmadik helyet foglalták el a tabellán. A két csapat legutóbbi összecsapásán a soproniaknak sikerült begyűjteniük a három pontot, így volt miért revansot venniük 2009-eseinknek. A várakozásoknak megfelelően, rögtön a mérkőzés elején egymásnak estek a csapatok, az első perctől kezdve hatalmas küzdelem folyt a pályán. A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, hol az egyik, hol a másik együttes birtokolta a labdát, mindkét oldalon remekeltek a védelmek. 

Az első helyzet a mieink előtt adódott, ám a 14. percben még elkerülte az ellenfél kapuját. Nem úgy viszont a 21. percben, amikor Gartner Raul használta ki a vendég védők bizonytalankodását, a megszerzett labdával lerázta magáról az egyik védőt, betört a 16-oson belülre, ahol már csak a kapussal állt szemben. Mindenki arra számított, hogy egymaga fejezi be az akciót, ám ő szemfülesen a mögötte keresztbe elfutó Szakács Benedeknek készítette le a játékszert, aki egyből az alsó sarokba lőtte azt, 1–0. A vezetés megszerzését követően úgy tűnt, magához ragadta az irányítást együttesünk, több ígéretes gólszerzési lehetőséget is sikerült kialakítani csapatunknak, ám egy szögletet utáni kavarodást követően mégis a vendégeknek sikerült egyenlíteniük, 1–1. Azonban ez sem törte meg a zöld-feketéket, és két perccel a szünet előtt újra sikerült megszerezniük a vezetést. 

A 38. percben egy szép labdakihozatalt követően Szakács Benedek kapta meg Vert Zsolttól a labdát csapata saját térfelén, majd remekül vette észre a baloldalon induló Gartner Rault, aki a túl oldalon érkező Farkas Bendegúznak passzolt, Bende pedig a kapott labdával kilőtte a hosszú sarkot, 2–1.

A félidei szünet sem törte meg a mieink lendületét, alig öt perc telt el a második játékrészből, amikor kettőre növelte előnyét együttesünk. A 45. percben Varga Nimródhoz került a labda az ellenfél térfelének közepén, aki előbb kicselezett két ellenfél játékost, majd a harmadik mellett betört a 16-oson belülre, ahol egy gyönyörű góllal egymaga fejezte be a támadást, megszerezve csapata harmadik találatát, 3–1. Ezután valamivel többet birtokolták a labdát a vendégek, ám meddő mezőnyfölényük csapatunk remek védekezésének köszönhetően komolyabb gólszerzési lehetőség formájában nem tudott megmutatkozni. Egy kisebb védelmi megingást követően az 58. percben mégis sikerült újra egy gólra felzárkózniuk a piros-fehéreknek, 3–2. Ezt követően ellenfelünk mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, ám csapatunk kiváló védőmunkájának köszönhetően nem forgott veszélyben a mieink kapuja. 

A mérkőzés ezen szakaszában is uralni tudtuk a találkozót, helyzeteket alakítottunk ki, többször is már csak a kapussal álltunk szemben, ám egészen a 70. percig nem sikerült újabb gólt elérni. 10 perccel a találkozó vége előtt Gudui Dániel indította a jobb oldalunkon induló Farkas Bendegúzt, aki megverte a védőjét, levezette a labdát egészen az alapvonalig, ahonnan hajszálpontosan centerezett a középen érkező Gartner Raul elé, aki egyből, a hálóba juttatta a játékszert, 4–2!

Egy színvonalas találkozón, egy képzett, jó csapat ellen a helyzetek számát és a játék képét tekintve megérdemelten tartották itthon a három pontot Joó Bálint tanítványai. 

 

Az egész mérkőzésen kiváló felfogásban, nagyon jó mentalitással, szenvedéllyel játszottak a srácok. Minden egyes labdáért óriási küzdelem folyt a pályán, emellett viszont mindkét csapat felvállalta a nyílt, támadó futballt, aminek köszönhetően egy remek mérkőzést láthattak a kilátogató nézők. A védekezésünk végig remekül működött, amit jól mutat, hogy kevés igazi helyzetet engedtünk ellenfelünknek. Ma igazi CSAPATként játszottunk, a párharcok jelentős részéből mi kerültünk ki győztesen, ma nem ismertünk elveszett labdát. Úgy gondolom, hogy a helyzetek számát, és a játék összképét tekintve teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három pontot egy jó csapat ellenében, akiknek ezúton is sok sikert kívánok! Gratulálok az egész csapatnak

– nyilatkozta Joó Bálint, az U14-es csapatunk vezetőedzője.

 

  • Csatolt dokumentumok