A klub filozófiája egyszerű: "kizárólag minőségi képzéssel foglalkozó, korosztályos alapokra épített, foci utánpótlás club" működtetése, a magyar labdarúgás felemelkedése érdekében.

1996. december 2-án Horváth Sándor volt Haladás-játékos saját ötlete alapján és szervezésének eredményeképpen megalakult a Lurkó Utánpótlás Football Club. Az egyesület már óvodás kortól, szakszerű edzői vezetés mellett foglalkozik a focizni szerető gyerekekkel.Az egyesület alapító okiratát Dr. Artner Péter ügyvéd úr készítette. Ebben az okiratban lett meghatározva a Lurkó UFC célja és a klub működésének feltételrendszere. A szervezőmunka aktív részese Koman Vladimir - a Dinamo Kijev, majd a Sabaria egykori játékosa -, aki a szakmai munka irányítását vállalta.
Szombathely MJV polgármestere Wágner András úr támogatását adta az egyesület létrehozásához. Az egyesület első elnökségének tagjai: Kovács Vince, Fülöp Péter, Rátkai László, Takács József és Horváth Sándor. Szombathely MJV önkormányzata alapítótagként részese volt az egyesület létrehozásának.
Már 1996 szeptemberében Vas megye 5 településén elindult a Lurkós ovifoci.

A cél világos: óvodás korban induló, egy-egy iskolában folytatódó, fociosztályokban folyó szakmai munka, együttműködve a helyi klubokkal, önkormányzatokkal. A

szerződéeredményeként az országos versenyeken egy Lurkó válogatott képviselné a megye színeit. Majd a későbbiekben ezek a gyerekek a Haladás csapataiba kerülnének.

Az első bemutatkozásra 1996 szeptemberében Zánkán került sor. Először december elsején Budapesten a Labdarúgás Világnapja alkalmából megrendezett programon mutat-kozott be Lurkó UFC néven az egyesület.
A későbbiek folyamán igény jelentkezett az óvodásokkal elkezdett '90-es korcsoport mellett a '89 és '88-as születésűekkel való foglalkozásra is.
A megfelelő név megtalálása a véletlen műve volt. A Horváth házaspár Kiskunhalason pillantotta meg egy gyerekbutik cégtábláján a LURKÓ feliratot. Ez adta az ötletet. Ez a név kifejezi mindazt, amirol az egyesület szólni akar. A Lurkó behatárolja az életkort. A gyerekekért van, azért, hogy megteremtse számukra az egészséges életvitelt, a minőségi versenylehetőséget, saját maguk próbára tételét.

 

Ha a Lurkóban "felnőtt" gyerekekbol focista,szurkoló,támogató vagy egészséges életmódot folytató ember lesz, már volt értelme az egésznek.

 

 

AKIK SOKAT TETTEK AZÉRT, HOGY LURKÓ LETT A lurkó!

 

ÉVEK,KOROSZTÁLYOK,EDZŐK.....

Köszönet edzőinknek a Lurkóban végzett munkájukért
    1988    

Koman Vladimir

Koman Vladimir

 

 

 

 

 

 

 

  Farkas Péter
    1989    
 

Koman Vladimir

  Farkas Péter  
    1990    

Koman Vladimir

       
    1991    
    Márkus Gábor Lovagi Milán  
    1992    
Takács Gábor   Koman Vladimir   Szűcs János
    1993    
    Devecsery Péter   Somogyi Gábor
    1994    
  Vörös Csaba   Szabó Sándor  
    1995    
    Marton Róbert Lovagi Milán  
    1996    
Somfalvi Péter Devecsery Péter Horváth Gábor Schafer istván Bezdi István
    1997    
Szenczi Imre

 

Jakab Csaba

    Takács Csaba
    1998    
Szenczi Imre      

Farkas Péter

    1999    
Németh Szabolcs Török Péter Somogyi Gábor Sümeghy László
    2000    
  Varga Krisztián   Takács Csaba Lovagi Milán
    2001    
    Szenczi Imre    
    2002    
    Horváth Gábor