A csapat: Bögöly Barni, Vörös Bálint, Szabó Bence, Tama Gergő, Knizs Olivér, Bolla Bence, Németh Barni, Kovács Péter, Szijártó Bálint

 

A Sturm Graz meghívásának eleget téve, Krieglach-ban vettünk részt egy 12 csapatos nemzetközi teremlabdarúgó tornán. Elit mezőny jött össze,  Austria Wien, Rapid Wien, GAK, Sturm Graz, Slovan Bratistlava, SK Brno, First Vienna, stb. ez a mezőny volt  az eddigi legerősebb a korosztályunk fennállása óta. A lebonyolítás minden csapat számára sok meccset garantált 1x10 perc játékidővel és 5+1 es felállásban.

A csapatokat két teljesen egyforma erősségű hatos csoportba osztották. A mezőny erejét jelzi, hogy hatalmas körbeveresék alakultak ki, mivel közel egyforma játékerőt képviselt a csapatok nagyrésze. Rendkívüli színvonalú meccseket játszottunk, különböző játékfelfogású ellenfelekkel.

A csoport: Sturm, Rapid, Brno, Wiener Neustadt, Kapfenberg, Krieglach

B csoport: Austria Wien, Lurkó, GAK, Slovan, Vienna, Leoben

eredmények:

Lurkó-Slovan 1-1 Bolla

Lurkó-Leoben 4-0 Bolla 2, Knizs, Szabó

Lurkó-First Vienna 2-3 Bolla, Kovács

Lurkó-GAK 1-0 Knizs

Lurkó-Austria Wien 3-0 Knizs, Szabó, Bolla

A csoportunkban, az első mérkőzést a Slovan ellen játszottuk a fizikálisan erős, magassági fölényben lévő szlovákok ellen, nagyot harcolva 1-1 re végeztünk. A Leoben ellen imponáló játékkal 4-0 ra győztünk. Következett a First Vienna, igazi osztrák erőfutballt bemutatva, sajnos 3-2-es vereséget szenvedtünk, de ennek ellenére szépen ,látványosan fociztunk sokkal jobbak voltunk. A GAK hasonló stílust képviselt, azonban 1-0 ra, most nyerni tudtunk , nagyon összeszedett játékkal. A csoportdöntő az Austria Wien elleni rangadó volt, a torna legjobb teljesítményét nyújtva, hiba nélkül, gyönyörű megoldásokkal, rengeteg helyzetet kialakítva 3-0 ra lefocizutuk az osztrákokat és ezzel megnyertük a csoportunkat

A negyeddöntő párosítása és eredmények

Rapid-GAK 3-1

Sturm Graz-Austria Wien 2-2 bünt. 6-5

First Vienna-Brno 1-3

Lurkó-Kapfenberg 2-1 Knizs, Bolla

A mi ellenfelünk a Kapfenberg lett, egy nem túl látványos mérkőzésen, a sok pihenő után kevésbé lendületes játékkal 2-1 re győztünk,  nem érdemtelenül.

elődöntők következtek:

Rapid-Brno 6-1

Lurkó-Sturm Graz 1-1 bünt 1-3 Bolla

Már harmadik alkalommal találkoztunk rövid idő alatt a Sturmmal, nagyszerű, izgalmas, ki-ki meccs kerekedett ebből, mindkét csapat nyerni szeretett volna, váltakozva, forogtak veszélyben a kapuk, abszolút két teljesen egyforma csapat volt a pályán 1-1 lett a vége. Következtek a büntetők, a játékosaink a vállukat átkarolva,  IGAZI CSAPATKÉNT várták a döntést, sajnos a kapufa nem volt velünk, így a graziak jutottak a döntőbe.


 
4. helyért

Brno-Lurkó 2-1 Szabó

Mi a 3. helyért játszhattunk a Brno-val végig a mi domináltunk vezettünk a mérkőzés nagy részében de egy buta góllal kiegyenlítettek, ezután az utolsó percben a győztes gólt is megszerezték, mi pedig 4. helyen végeztünk.

döntő

Sturm-Rapid 2-0 A Sturm viszavágott a csoportvereségért, megérdemelten nyert.

Összegezve, felvettük a versenyt a nálunk nagyobb merítési lehetőségű, minőségi kiválasztát végző ellenfelekkel, akik két teljesen egyforma képességű sort tudtak felvonultatni, ellenben velünk, kevesen voltunk, vagyunk.. Játékban egyik csapat sem tudott fölénk nőni, csak a fizikálisan. Volt, hogy két fejjel magasabbak ellen kellett helytállnunk, de a sokpasszos gyors játékunkkal sikerült, még úgy is, hogy voltak hiányzóink, a betegések miatt pedig sokan legyengülten jöttek el velünk.  Azt gondolom , hogy függetlenül a helyézéstől, elismerést érdemel a csapat, hiszen megmutatta, hogy a Legea kupán mutatott rossz teljesítmény , amolyan gyerekbetegség volt, mert ezen a kupán ismételten a ránk jellemző, dinamikus, kreatív focit mutattuk be és akár a tornát is megnyerhettük volna kis szerencsével, érdekességkép szeretném megemlíteni, hogy a Sturm szintén kétszer kapott ki ahogy mi is és ugye ők nyertek a végén...Ilyen tornáknak van értelme, komoly ellenfelekkel szemben!

Nagy pozitívum, hogy mindenki szépen fejlődik és olyanok is képesek húzóemberré válni akik, eddig kevesebb lehetőséget kaptak, például Knizs Olivér, Németh Barni a "kicsik" :) Viszont valakit külön ki szeretnék emelni,Bolla Bencét aki a 7 gólja mellett a csapat legjobb teljesítményét nyújtotta, hiba nélkül, ellenállhatatlanul játszott és  egy felajánlásnak köszönhetően egy műfüves cipővel gazdagodott! Gratulálunk neki és az egész csapatnak !