Szombaton az ausztria Gabersdorfban vettünk részt nagyon komoly nemzetközi tornán. Szlovén, osztrák, magyar, horvát, olasz csapatokkal. A mezőnyben a híres Fiorentina is képviseltette magát.

A csoportunkban :

Lurkó-Stadlau 2-0 Kovács , Tama

Lurkó-ASKÖ Linz 4-0 Tama 3, Szabó B,

Lurkó-Maribor 2-0 Tama, Bolla

Kapott gól nélkül, jó mérkőzeseket nyertünk meg tetszetős játékkal, azonban nem dőlhettünk hátra, mert innen indult igazán a torna, a sajátos lebonyolítási rendszernek köszönhetően, ugyanis kieséses szakasz következett, ahol az elsőket a másik csoporbeli 4. helyezettekkel sorsolták össze és így tovább. A csapat kicsit el is kényelmesedett és nagyon nehezen ugyan, de sikerült bejutni a legjobb 8 közé egy gyenge meccsen.

8 közé jutásért

Lurkó-Kapellerfeld Wien 2-1 Némeh Á, Knizs

Következett a Wiener Neustadt, jó iramú mérkőzés, a magas és erős, nem igazán játszó csapat ellen, csak szabadrúgásokból veszélyeztettek, de sokkal jobbak voltunk és megérdemelten nyertünk.

4közé jutásért

Lurkó-Wiener Neustadt 2-1 Tama 2

Az elődöntőben a PMFC várt ránk, akik nagyon szerettek volna minket elkerülni és döntőben találkozni egymással. Sajnos egyéni hibákból 3 perc alatt 2 gólós hátrányba kerültünk, utána pedig egy peches gólt kaptunk, el sem kezdődött a meccs és már vége is lett, pedig ha a helyzeteink csak egy részét berúgjuk,...ennek ellenére akartak a srácok, nem is játszottak rosszul, de vannak ilyen meccsek.

elődöntő

Lurkó-PMFC 0-3

A 3. helyért egy szlovén csapat következett, ismertlenül. Koncentráltan, nagyon akarva, esélyt sem adtunk, nekik, jól játszva, biztosan nyertünk.

3. helyért

Lurkó-NK Slivnica 3-0 Kovács, Tama, Németh B

1. helyért

PMFC-Admira 0-0 büntetőkkel 3-4

A jól játszó , szimpatikus pécsieknek, nem volt szerencséjük, győzőtt az osztrák erőfutball. 

Komplett eredménylista:

http://www.svgabersdorf.at/sites/svgabersdorf/files/pfingstturnier/Ergebnis_U9.pdf

Kovács Péter

Tama Gergő

Összegzés:

Ahogy mostanában lenni szokott, csak erős csapatokkal játszottunk, érdemes ilyen tornákra elutazni, rendkívül jó fejlődési lehetőseget biztosít a számunkra,  a pécsiekkel kiemelkedtünk a mezőnyből, mi játszottuk a futballt az ellenfelek inkább a párharcokat erőltették. Megállapíthjatjuk a fejlődésünk töretlen, vannak játékosok akik, kezdenek feljönni, például Kovács Péter, eddig kicsit visszafogottabb volt, de most a jó játék mellett gólokat i szerzett, de szeretném ismét megdícsérni Tama Gergőt aki torna gólkirálya lett 8 góllal. Gratulálunk!