LUK kupa 2003-as korosztály: Kiábrándító 8. hely

Tíz csapat részvételével lezajlott tornán a csapat a 8. helyet szerezte meg.

Először ki szeretném emelni és köszönetet szeretnék mondani Szabó Ákosnak, hogy ilyen erős és színvonalas tornát tudott létrehozni.

Azt már a sorsoláskor látszódott, hogy nem lesz egyszerű dolga a csapatnak, ha négy közé akar kerülni. Mind a tíz egyesület kiváló játékerőt képviselt, és a torna végére be is igazolódott, hogy nagyon kiegyenlített mezőny gyűlt össze. Ha ezt a tornát ötször játszanánk le, véleményem szerint mindig más sorrend alakulna ki. Az „A” jelű csoportba kerültek a Lurkó UFC, Ferencváros TC, Videoton FC, Sturm Graz és az AS Trencin csapatai. A „B” jelű csoportba kerültek az SC Sopron, Győri ETO, MTK Mészöly Focisuli, Slovan Bratislava és a Pécsi MFC csapatai.

 

Küzdelmes, nagy iramú mérkőzéseket játszottunk, amelyek segítették a gyerekek fejlődését. Ezen a napon a gyerekek árnyékaik voltak önmaguknak. Nagyon pontatlanul, néha fegyelmezetlenül játszottak. Rossz döntéseket hoztak mind támadásban, mind védekezésben. A legnagyobb problémát a mentális gyengeség okozta. Amíg fejben nem lesz rend addig az ilyen erősségű tornákon nem fogunk sikeresen szerepelni. Sajnos a csapat nem bírta el a sok gyenge teljesítményt. A hibákból tanulni kell, akkor lehet előre lépni, ha ez megtörténik. Ennek ellenére, ha kicsi szerencsénk van, akkor így is bekerülünk a négy közé. Sajnos külső körülmények miatt ez nem sikerült!

 

Összességében elégedetlenek lehetünk az eredménnyel és a mutatott játékkal is.

 

Csoportmérkőzések:

 

Lurkó – Videoton: 1:1 gól: Horváth Rajmund

Folyamatos játék nem alakult ki, a mérkőzésre a sok párharc volt a jellemző. Az ellenfél két helyzetből lőtt egy gólt, amit egy helyezkedési hiba előzött meg. Helyzetek sokaságát dolgoztuk ki, amiből sikerült egy gólt lőnünk. Ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a játékvezető egy jogos büntetőtől fosztott meg minket a lefújás előtt.

 

Lurkó – Ferencváros: 1:3 gól: Baranyai Kevin

A nap leggyengébb játékát produkáltuk, olyan egyéni hibákból, taktikai fegyelmezetlenségekből kaptunk gólokat, ami nem volt ránk jellemző. A támadójátékunk teljesen csődöt mondott, ilyen statikusan, bátortalanul nem lehet játszani. Az eredmény nem is lehetett más csak vereség.

 

Lurkó – Sturm Graz: 2:0 gól: Doncsecz Levente 2

Ezen a mérkőzésen életben tartottuk továbbjutási reményeinket. Koncentráltan, nagy akarattal játszottak a fiúk, igaz a játék elmaradt a való tudásuktól, de ezen a mérkőzésen nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog nyerni. Mindenben felülmúltuk ellenfelünket. A tornán csak mi tudtuk legyőzni a későbbi első helyezett csapatot.

 

Lurkó – AS Trencin: 2:3 gól: Varga Márk 2

A továbbjutás szempontjából fontos mérkőzést játszottunk. A mérkőzés jól kezdődött számunkra, egy szabadrúgásból vezetést szereztünk. Aztán egy villámcsapásra megváltozott minden. Érthetetlen módon statikusan, bátortalanul, pontatlanul kezdtünk játszani. Az ellenfél fordított, ismét egyéni hibákból kaptunk gólokat. Egy szabadrúgásból ismét egyenlítettünk, de egy játékvezetői tévedés miatt nem sikerült még csak a pontszerzés sem.

 

Az eredmények kedvezőtlen alakulása miatt a csoport 4. helyén végeztünk. Így a másik csoport 4. helyezettjével játszottuk a helyosztó mérkőzést.

 

Lurkó – Győri ETO: 0:1

Felszabadult, néhol jó játékkal kezdtük a mérkőzést, végig mi irányítottuk a meccset, de nem lőttünk kapura. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, -„a szegény embert még az ág is húzza”- egy potya ízű góllal az ETO szerzett vezetést. Hiába voltunk továbbra is mezőnyfölényben gólt nem sikerült szereznünk, így be kellett érnünk a csalódást jelentő 8. hellyel.

 

Torna végeredménye:

  1. Sturm Graz
  2. AS Trencin
  3. Pécsi MFC
  4. MTK
  5. Slovan Bratislava
  6. FTC
  7. Győr
  8. Lurkó
  9. Videoton
  10. Sopron