Május 19.-én Gabersdorfban vett részt a 2003-as korosztály egy nemzetközi tornán, melyen Németország, Csehország, Szlovénia, Ausztria és Magyarország képviseltette magát. Csoportmérkőzéseink elég nehezen indultak, mivel egy csapat visszalépett. A meccsek között nagyon sok idő tellett el, sokszor 1,5 óra múlott el, mire ismét pályára léphettek a csapatok. Az első mérkőzést az FC Stadlau1-gyel játszottuk, rengetek helyzetünk volt, szinte az ellenfél alig jött át a térfelünkre, ám egy szerencsétlen szabadrugásból  kaptuk az első és a döntőig az egyetlen gólt. Ez nem vette el a csapat kedvét.

. A következő csoportmérkőzéseket szinte könnyedén nyerték a fiúk, bár itt is rengeteg helyzetet kihagytunk.

Lurkó-FC Stadlau        0:1

Lurkó-NK Maribor II      2:0

Lurkó-JSV Mariatrost   3:0

Másodikként végeztünk a csoportba, így a B csoport 3. helyezetjével NK Pohorje-val játszhattunk a 8. közé jutásért. Ezt is szinte simán nyerte a Lurkó 2:0-ra. Ezt követte a négy közé jutás. Itt az NK Maribor I játszottunk, bár csak 1:0-ra nyertünk, de végig uraltuk a játékot. Ekkor már egy kicsit nyugodtan, ám ugyanakkor bizonyítanyi akarással álltak neki a fiúk az elődöntőnek. A csoportmérkőzések során a Stadlau 1 csapatától kikaptunk, igaz a másik csapata ellen a Stadlau 2-vel játszottuk az elődöntőt, de ezt egy kicsit visszavágónak is tekintették a fiúk. Ez már nyagyon jól sikerült és itt is mi irányítottuk a mérkőzést, 2:0-val bejutottunk a döntőbe.

Lurkó-FC Stadlau        0:1

Lurkó-NK Maribor II      2:0

Lurkó-JSV Mariatrost   3:0

A döntőben a Pécs csapatával találkozhattunk, és a tavalyi évhez hasonlóan ebben a korosztályban ismét magyar döntő lett. A Magyarországot képviselő csapatok közül sajnos a ZTE a 9. helyen végzett, de végig mindhárom csapat szurkolt egymásnak és terveztük a pécsiekkel a 8. közé jutást követően egy esetleges magyar döntőt. A pécsiek végig nagy fölénnyel nyerték a mérkőzéseiket, tudtuk, hogy nagy feladat áll előttünk. Egy kisfiú különösen kitűnt a pécsiek csapatából, akit az egész tornán lehetetlen volt feltartani, több mint 20 góllal lett a torna gólkirálya. Két csapattársunk sajnos már a döntőben nem tudott játszani, mivel lesérültek. Ebben a tudatban, de egy percig sem feladva kezdődött a döntő. Sajnos a tornán végig a kihagyott helyzetek sorozata kísérte a csapatot és ez a döntőben meg is bosszúlta magát. Sajnos itt már gyakoribbak voltak a hibák és ebből adódóan a Pécs meg is nyerte a tornát.

Döntő:

Lurkó-PMFC Kozármisleny    0.3

 

Így a Lurkó második lett a tornán. Felemelő élmény volt látni őket ismét az emelvényen. Ezt az eredmény csak együtt, csapatként tudták elérni.

Csapat tagjai: Doncsecz Levente, Horváth Norbert, Horváth Rajmund, Markó Máté, Palkó Bálint, Pataki Márk, Reseterics Bálint, Tarján Patrik, Varga Márk, Vigh Patrik.

Ebben a tudatban, de egy percig sem feladva kezdődött a döntő. Sajnos a tornán végig a kihagyott helyzetek sorozata kísérte a csapatot és ez a döntőben meg is bosszúlta magát. Sajnos itt már gyakoribbak voltak a hibák és ebből adódóan a Pécs meg is nyerte a tornát.

 

 

 

És végül egy kis tanulság az elmúlt időszakról szülői szemmel:

Büszkék vagyunk a LURKÓ 2003-as korosztályára és edzőire. Az elmúlt évben pár torna nem úgy jött össze, ahogy szerettük volna. Sok kritika, esetleges megjegyzés érte őket.  Akkor egy kicsit mindenki elbizonytalanodott, legyen az edző, szülő vagy mások. Ez a csapat éveken keresztül hozta az eredményeket, joggal midenki többet várhat el tőlük. Azonban emelt fővel kell tudomásul venni egy-egy csapat holt időszakát is, és dolgozni kell a fejlődésen, tovább kell lépni egy-egy kudarc élményen, sőt abból kell építkezni. Sajnos ezzel minden csapatnak előbb-utóbb szembesülnie kell, nem lehetünk mindig mi a legjobbak, hiszen még csak 9-10 éves gyermekek. Nem csak a sikerben, de a kudarcban is osztozkodnunk kell. Továbbá el kell fogadnunk és tudomásul kell venni azt az edzői döntést is, mikor olyan kisfiú is eljön egy-egy tornára, aki szívvel-lélekkel jár az edzésre, de nem oyan ügyes. Az a torna valószínüleg nem lesz olyan eredményes, de lehet, hogy nem mindig ez a fontos.

Ezek a fiúk és edzőik most megmutatták, hogy senkinek nincs joga őket leírni, hatalmas tartalékaik vannak és még sok hibával küzdenek, de jó úton haladnak. Mi szülők is megtanultuk most, hogy bízni kell bennük és semmilyen véleményre nem kell hallgatni, csakis az építő kritikákra, hiszen az viszi csak előbbre a csapatot.

GRATULÁLUNK A 2003-ASOKNAK ÉS A TÖBBI KOROSZTÁLYANK ÉS EDZŐIKNEK IS, BÁRMILYEN EREDMÉNYT IS ÉRNEK EL  AZ ÉV HÁTRALÉVŐ RÉSZÉBEN.

Vígh Péter tudósítása