Lurkó UFC U12 – Haladás VSE U12 7–1 (2–0, 1–0, 2–0, 2–1)
Lurkó UFC U12:
Németh Áron – Wilcsek Roland, Máté Levente, Bajzek Benedek – Zsarnay Marcell, Horváth Dániel – Mukics Mátyás, Kiss Benedek, Horváth Balázs. Cserék: Süle Máté, Barta Noel, Barta Áron, Szabó Ádám, Lakner Benett. Vezetőedző: Orbán Dániel.
Gólszerzők: Kiss B. (2), Máté, Horváth D., Zsarnay, Mukics, Horváth B.  

Szombaton délben, napos, de szeles időben kezdte meg csapatunk a tavaszi szezont a Haladás VSE ellen. A mérkőzés elejétől kezdve nyomás alá helyeztük vendégeinket, sikeresen, sok labdát szerezve, így a játékszer csak ritkán jutott át térfelünkre. A vezetést hamar meg tudtuk szerezni, Mukics lőtt oldalról, a kapusról kipattanó labdát Kiss passzolta be az üres kapuba. A második gólunkban is ők ketten működtek közre, ezúttal Mukics jobb oldali beadására érkezett Kiss, aki egy átvétel után szerzett gólt. Második negyedben egy gólt szereztünk a temérdek kidolgozott helyzet ellenére, Máté talált be középről egy távoli lövés során, 3–0.

A játék képe a második félidőben sem változott. Horváth Dani is feliratkozott a gólszerzők listájára, miután eltolta a kapus mellett a labdát és az üres kapuba passzolt. Nem sokkal utána Horváth Balázs szerzett labdát, majd centerezett Zsarnaynak, aki az átvétel után nem hibázott, 5–0. Az utolsó negyedben egy eladott labdából gólt kaptunk, kár érte, ez volt ellenfelünk második lövése a mérkőzésen. Viszont a srácok nem álltak le, és sikerült ezt a negyedet is megfordítanunk, majd megnyernünk, két rúgott góllal. Előbb Lakner bepasszából Mukics volt eredményes, majd Horváth Balázs lőtt egy óriási kapásgólt a jobb felső sarokba kb. 20 méterről. Így a mérkőzés összes negyedét sikerült megnyernünk, háromszor két gólt is szerezve!

Gratulálok a csapatnak! Jó teljesítményt láttam a részükről, ügyesen prezentálták a tanultakat. Kezdeményezően védekeztünk ezáltal sok labdát szereztünk, amiből rögtön a kapu előtt találtuk magunkat. Labdabirtoklásban az ellenfél térfelén kreatívan fociztunk, létszámfölényes szituációkat alakítottunk ki a széleken, így sikerült több bepasszból, beadásból is helyzetbe kerülnünk. 7 gólt szereztünk, de emellett volt rengeteg kihagyott ziccerünk és kapufánk is. A soproni edzőmeccshez képest sokkal többet forgattuk a labdát, így mindig megtaláltuk az egy-egy üresen lévő játékost, ami által tovább tudtuk építeni támadásainkat, ez mindenképpen pozitívum. Összegezve megérdemelt győzelmet sikerült aratnunk, tovább dolgozunk, hogy közösen fejlődjünk, valamint hétről hétre hasonlóan jó játékot tudjunk bemutatni

– nyilatkozta Orbán Dániel vezetőedző.

 

  • Csatolt dokumentumok