Haladás VSE U14 – Lurkó UFC U14 3–0 (2–0)
Lurkó UFC U14:
Szalai-Horváth (Gáspár, 41.) – Gudui (Győrvári, 55.), Lakner, Babarcki (Vincze, 41.), Andor – Vert Zs., Bertók (Molnár G., 55.), Varga N. – Farkas B., Gartner, Tompa (Rigó, 59.).  Vezetőedző: Joó Bálint.

Szombathelyi rangadóra került sor az U14-es Regionális bajnokság felsőházi rájátszásában. Legutóbb tavaly novemberben szenvedtek vereséget 2009-eseink, azóta – a felkészülési mérkőzéseket is beleszámítva – sorozatban 9 győzelmet arattak, így rendkívül jó formában várhatták a HVSE elleni derbit. A két csapat legutóbbi találkozóján a mieink diadalmaskodtak, hazai pályán 3–1-re sikerült nyerniük Joó Bálint tanítványainak. 

A mérkőzésen azonban nem sikerült megvalósítani az elképzeléseinket: hitehagyottak és szétszórtak voltunk, így a hibáinkat kihasználó zöld-fehérek nyerték meg a városi derbit.

Az egész hét folyamán érezhető volt a mai mérkőzés miatt egyfajta feszültség a csapaton. Sajnos ez a mai, legfőképpen az első félidei játékunkra egyértelműen rányomta a bélyegét. Az edzéseken, illetve ma a találkozót megelőzően is azon voltam, hogy valahogyan enyhítsem a nyomást, oldjam a stresszt a srácokon, sajnos úgy tűnik, nem jártam sok sikerrel... Sokan mélyen tudásuk alatt játszottak, nem tudták azt a teljesítményt nyújtani, amit az elmúlt hetekben láthattunk tőlük, amire amúgy képesek, hiszen ezt már többször bizonyították. 3–0 után kezdtünk el futballozni, addig görcsösen, félelemből játszottunk. Emellett a párharcok jelentős részéből is a hazaiak kerültek ki győztesen, védekezésben pedig elkerülhető hibákat vétettünk, melyek döntőnek bizonyult a találkozó végkimenetelét illetően. Egy sok szempontból rendkívül tanulságos találkozón vagyunk túl, amiből rengeteget lehet, és fogunk is tanulni. Hiszem, hogy egy ilyen "pofon" a srácok fejlődése szempontjából néha többet ér, mint egy gyenge teljesítménnyel kibrusztolt győzelem. Ellenfelünknek ezúton is gratulálok. Noha mindhárom kapott gólunkat óriási egyéni hiba előzte meg, a játék összképét, főleg az első félidőt tekintve megérdemelten tartották otthon a három pontot. Dolgozunk tovább. Hajrá, Lurkó

– mondta Joó Bálint vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok