Lurkó UFC U13 – TARR Andráshida SC U13 18–1 (5–0, 2–1, 4–0, 7–0)
Lurkó UFC U13:
Palatin Tamás – Széplaki Sára, Gombos Zalán, Sántha Zalán, Pencz Milán, Takács Dominik, Rajtosics Hunor, Polgár Ádám, Szalay Bendegúz, Kraller Noel, Berta Péter, Kiss Bence, Pék Zalán, Süle Máté. Vezetőedző: Pál Gergely.
Gólszerzők: Szalay (5), Rajtosics (3), Gombos (2), Rigó (2), Takács D. (2), Süle (2), Sántha, Polgár

Utolsó hazai mérkőzésén lépett pályára a Lurkó UFC U13 (2010) a 2022/2023-as szezonban, azaz utoljára cipelték le a kaput a játéktérről a srácok a mérkőzés után, hiszen jövőre már „nagypályán” szerepelnek majd. A gyerekek mindegyik negyedben betaláltak, végül pedig 18-nál állt meg a mutatójuk, így a legutóbbi négy találkozón 53-szor ünnepelhettek gólt.

Az eredmény és a pályán látottak alapján egyértelműen kimondható, hogy nem sok szakmai értéke volt a mérkőzésnek, a gyerekek fejlődését kevésbé szolgálta. Szerényebb képességű ellenfelekkel szemben gyakran esünk abba a hibába, hogy belekényelmesedünk a meccsbe, mindenki gólt akar szerezni, "rátekeredünk" a labdára, egyénileg próbáljuk megoldani a játékhelyzeteket. Így volt ez pénteken este is, így a sok rúgott gólunk ellenére a játékunkkal nem vagyok maradéktalanul elégedett. Meg kell tanulniuk a srácoknak, hogy legalább akkora érdem "gólt rúgatni" a társaddal, gólpasszot adni, mint gólt szerezni! Ez lehet az este pozitívuma, ha tanulunk belőle és a jövőben ezeken a mérkőzéseken is végig koncentráltan, kombinatívan, nagyobb sebességgel, önzetlenül leszünk képesek focizni! A csapat érdeke legyen az első, mindegy ki adja a gólpasszot vagy rúgja be a játékszert a kapuba, csak legyen gól és lehessen egymás nyakában ünnepelni! Azokban a periódusokban, amikor betartva a megbeszélteket, egymást keresve, segítve játszottunk, sorra alakítottuk ki a helyzeteinket. Amit mutattunk magunkból ezekben az időszakokban arra tudunk építkezni akár már a jövő hétvégi zárófordulóban, Balatonfüreden! Süle Máténak, az U12-es (2011) korosztályunk játékosának köszönjük az elmúlt heti munkáját! Örömteli, hogy bátor játékkal, 2 gólt szerezve mutatkozott be a "nagyok" között! Gratulálok a csapatnak a győzelemhez! Hajrá, Lurkó

– nyilatkozott Pál Gergely vezetőedző.

  • Csatolt dokumentumok